Afscheid dat verbindt: praten over het levenseinde

© Hilde Ingels/Lannoo

Start ma 15 november '21
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Woonzorgcentrum Vincenthove
27 Dokter Delbekestraat
8800 Roeselare

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

“Het doet me deugd om nog wat over mijn leven te kunnen vertellen, daar leef ik een beetje van op.” Germaine (97)

"Dankzij Amfora kan ik een zinvol en waardevol boekje nalaten. Mijn gezin kan er later altijd in kijken en zal er hopelijk moed uit putten." Martine (63)

Wat doet het met een vrouw, een man, jong of oud, om het leven los te laten en afscheid te moeten nemen van geliefden? En hoe doe je dat? Sinds 2015 gaat Hilde Ingels vanuit Amfora op interview bij mensen wiens leven, op korte of langere termijn, naar zijn einde gaat. Erg intieme gesprekken waarin mensen taal en woorden geven aan hun diepe verdriet, aan hun dankbaarheid en trots, aan hun hoop en spijt, aan hun geloof en ongeloof. Hilde Ingels giet dit gesprek in een persoonlijk verhaal dat in een boekje uitgewerkt wordt. Beschouwingen bij deze ontmoetingen, en ervaringen van nabestaanden, bracht ze samen in haar boek 'Afscheid dat verbindt. Praten over het levenseinde' (uitg. Lannoo).

In deze lezing vertrek Hilde Ingels vanuit haar boek en vertelt ze over de werking van Amfora. Ook presenteert ze de Verbinddoos, een instrument dat helpt om o.m. in woonzorgcentra een diepgaander gesprek over het (einde van het) leven aan te gaan.

Sessies

 • ma 15 november '21
  19:30 - 21:00
  Woonzorgcentrum Vincenthove - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Woonzorgcentrum Vincenthove 27 Dokter Delbekestraat
  8800 Roeselare Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 5

Begeleiding

Hilde Ingels

Meer over Hilde Ingels