'De eenzame eeuw'

© Noreena Herz

boekvoorstelling en workshop

Start dinsdag 06 juli 2021
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: 5 euro
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

We leven in het tijdperk van de eenzaamheid. We zijn weliswaar beter verbonden dan ooit, maar sociale isolatie blijkt een steeds groter probleem onder jongeren en ouderen. En toch rust er nog altijd een taboe op eenzaamheid.

In het boek 'De eenzame eeuw' onderzoekt de Britse econome Noreena Hertz de wereldwijde eenzaamheidscrisis en waarschuwt ze ons voor de potentiële gevolgen. Eenzaamheid heeft namelijk niet alleen effect op je gezondheid, maar is ook nadelig voor de economie en politiek. Op basis van wetenschappelijk onderzoek en rake kleurrijke verhalen uit de praktijk schetst ze een indringend beeld van dit 21e-eeuwse probleem. Het is een essentieel boek waarin we zien hoe we in dit eenzame bestaan verzeild zijn geraakt en wat we kunnen doen om de maatschappij weer te verenigen.

Op 6 juli zal Stefaan Segaert (Samenlevingsopbouw) de kernpunten uit het boek van Noreena Hertz bespreken. Nadien gaan we hierover in gesprek met elkaar, bekijken we samen mogelijke uitwegen uit die eenzaamheidscrisis, en wat we zelf kunnen doen.

Sessies

 • dinsdag 06 juli 2021
  19:30 - 21:00
  Avansa Mid- en Zuidwest - CAFETARIA

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  5 euro

Begeleiding

Stefaan Segaert

Stefaan Segaert woont in Lokeren en is oprichter van de lokale LETS-groep, een ecologisch…
Meer over Stefaan Segaert