Dialooggesprek: "Ouder worden en het verlangen naar intimiteit"

© Pexels.com

Met elkaar in gesprek gaan vanuit een onderzoekende, vragende houding.

Start ma 15 mei '23
14:30 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 7
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het is mooi om te zien hoe mensen samen iets kunnen verwezenlijken en boven verschillen kunnen uitstijgen. Denk maar aan samen musiceren, dansen, sport beoefenen, spelen. Wanneer we echter met elkaar gaan praten over onderwerpen die er toe doen, leidt dit vaak tot conflicten, verdeeldheid en geweld.

In deze 3 bijeenkomsten bieden we een andere mogelijkheid aan: de dialoog. De dialoog is een manier om in groep met elkaar in gesprek te gaan vanuit een onderzoekende, vragende houding. Een houding van niet-weten waar (ant)woorden uit de stilte geboren worden, waar verschil welkom is en eigen leiderschap wordt aangemoedigd. In de dialoog worden we uitgedaagd om onze zienswijze te verruimen. Het is een proces dat we samen aangaan waarin we nieuwe dingen over onszelf en in relatie met anderen kunnen ontdekken. De voorbije maanden kwamen er tijdens het project ‘Grijs aan Zet’ heel wat thema’s naar boven. We maken graag ruimte om hier met elkaar in gesprek over te gaan. Iedereen vanaf 65 jaar kan aansluiten.

Thema: “Ouder worden en het verlangen naar intimiteit”

Huidhonger: de kranten stonden er de tijdens de coronacrisis vol van. En toch is het verlangen naar intimiteit vaak een groot taboe. Dat bleek ook uit de tientallen gesprekken die we de voorbije maanden hebben gevoerd met ouderen. Waarom kunnen we zo moeilijk spreken over onze behoeftes?

Wil je liever inschrijven voor alle dialooggesprekken in plaats van elke sessie apart? Inschrijven voor de reeks kan via deze link.

Sessies

 • ma 15 mei '23
  14:30 - 16:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - MARIA NYS

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 7
 • Sociaal tarief
  € 3,5
  Vervangingsinkomen of student
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,5
  Leefloon of verhoogde tegemoetkoming

Begeleiding

Martine Bal

Ik sta nieuwsgierig en gulzig in het leven en hou van diepgang. In mijn leven en werk zoek ik naar…
Meer over Martine Bal