Dialooggesprek: "Wat houd ik vast, wat laat ik los"?

© Pexels.com

Met elkaar in gesprek vanuit een onderzoekende, vragende houding.

Start do 20 april '23
14:30 - 16:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 7
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Het is mooi om te zien hoe mensen samen iets kunnen verwezenlijken en boven verschillen kunnen uitstijgen. Denk maar aan samen musiceren, dansen, sport beoefenen, spelen. Wanneer we echter met elkaar gaan praten over onderwerpen die er toe doen, leidt dit vaak tot conflicten, verdeeldheid en geweld.


In deze 3 bijeenkomsten bieden we een andere mogelijkheid aan: de dialoog. De dialoog is een manier om in groep met elkaar in gesprek te gaan vanuit een onderzoekende, vragende houding. Een houding van niet-weten waar (ant)woorden uit de stilte geboren worden, waar verschil welkom is en eigen leiderschap wordt aangemoedigd. In de dialoog worden we uitgedaagd om onze zienswijze te verruimen. Het is een proces dat we samen aangaan waarin we nieuwe dingen over onszelf en in relatie met anderen kunnen ontdekken.


De voorbije maanden kwamen er tijdens het project ‘Grijs aan Zet’ heel wat thema’s naar boven. We maken graag ruimte om hier met elkaar in gesprek over te gaan. Iedereen vanaf 65 jaar kan aansluiten.

Thema: "in een wereld van verandering, wat houd ik vast, wat laat ik los?"

De wereld is voortdurend in verandering. Toch lijkt het alsof we in een stroomversnelling terecht gekomen zijn. We worden op verschillende terreinen en levensdomeinen uitgedaagd om ons te verhouden tot die veranderingen. Wat betekent dit voor ons 65 plussers? Hoe ziet mijn engagement eruit? Wat wil ik koesteren? Wat is me dierbaar? Wat laat ik gaan? Wat laat ik los? Van wie of wat neem ik afscheid? Hoe geef ik hieraan een stem? Op de eerste bijeenkomst creëren we ruimte en tijd om hierover in dialoog te gaan met elkaar.

Wil je liever inschrijven voor alle dialooggesprekken in plaats van elke sessie apart? Inschrijven voor de reeks kan via deze link.

Sessies

 • do 20 april '23
  14:30 - 16:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - MARIA NYS

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 7
  20 euro voor de drie sessies (7 euro voor 1 sessie)
 • Sociaal tarief
  € 3,5
  Vervangingsinkomen of student
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,5
  Leefloon of verhoogde tegemoetkoming

Begeleiding

Martine Bal

Ik sta nieuwsgierig en gulzig in het leven en hou van diepgang. In mijn leven en werk zoek ik naar…
Meer over Martine Bal