Digidokter: Bijleren met apps

© Designed by Freepik.com

Start za 13 januari '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Zwevegem
Bekaertstraat 13
8550 Zwevegem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bijleren doen wij mensen bijna non-stop de hele dag door. Vandaag gebeurt dat voornamelijk via schermpjes, met de smartphone op kop.

In deze demo starten we met de meest elementaire handeling: het opzoeken van informatie. We beginnen bij Wikipedia als vaste waarde, maar we maken hierbij ook een aantal kritische kanttekeningen. Je leert vervolgens sneller en gerichter op Google te zoeken en zoekresultaten juist te interpreteren. Vol enthousiasme tonen we jou ook een aantal zeer handige nieuwe zoekmogelijkheden (Google Lens).

Vervolgens verkennen we YouTube en andere videoplatformen, waar je niet alleen amusante filmpjes vindt maar ook een onuitputtelijke schat aan nuttige instructievideo's, visuele presentaties, lezingen, enzoverder… Wil je specifiek aan je digitale vaardigheden werken? Dan raden we 1, 2, 3 Digit aan.

Een leerbehoefte die elke volwassene wel kent is het aanleren van een vreemde taal. We overlopen enkele speelse instudeer-apps, zoals Duolingo. Geografische kennis kan je bijspijkeren met Google Maps en Google Earth. En we gaan ook op virtueel museumbezoek met Google Arts & Culture.

Als uitsmijter krijg je een korte introductie in de wereld van podcasts. Want ook via oortjes kan je veel nuttige kennis opdoen.

Sessies

 • za 13 januari '24
  10:00 - 12:00
  Bibliotheek Zwevegem - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Zwevegem Bekaertstraat 13
  8550 Zwevegem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 5

Begeleiding

Rolf Demeulenaere

Rolf Demeulenaere is freelance ICT-lesgever met ruime ervaring in het volwassenenonderwijs.
Meer over Rolf Demeulenaere

In samenwerking met