Digidokter: eID & itsme: dit kan je er allemaal mee

© Itsme

Start za 26 november '22
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Oostrozebeke
12 Ernest Brengierstraat
8780 Oostrozebeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De federale overheid wil dat alle administratie ook via digitale kanalen (aka 'digitaal loket') kan verlopen. Dat is op zich al een grote uitdaging. Maar het betekent ook dat alle burgers mee moeten zijn in dit digitaliseringsproces, d.w.z. over de nodige apparatuur beschikken én over de nodige kennis en vaardigheden.

In deze Digidokter-sessie maken we alvast werk van de laatste opdracht. We vergelijken eerst eID en itsme, de twee manieren om aan te melden. Eenmaal succesvol aangemeld heb je toegang tot een waaier van overheidsdiensten: Mybelgium, Tax-on-web, Mypension, Mycareer, Mysocialsecurity, … Ook heel wat stadszaken kan je trouwens thuis regelen: een adreswijziging doorgeven, een vergunning of attest aanvragen, zalen of materialen reserveren... Zo vermijd je verplaatsingen en wachtrijen.

We demonstreren de inlogprocedure, overlopen een aantal van de beschikbare diensten of zaken die je online met de stad kunt regelen. En we staan natuurlijk ook stil bij het aspect veiligheid, dat nooit het slachtoffer mag zijn van verhoogd gebruiksgemak.

Sessies

 • za 26 november '22
  10:00 - 12:00
  Bibliotheek Oostrozebeke - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Oostrozebeke 12 Ernest Brengierstraat
  8780 Oostrozebeke Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 5

Begeleiding

Willy Messiaen

Willy Messiaen is animator bij Seniornet Vlaanderen en heeft een passie voor GPS-toepassingen en…
Meer over Willy Messiaen

In samenwerking met