Digidokter: Kies de juiste laptop (of tablet 2-in-1)

© CC0

Start wo 7 december '22
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar CentruMzaal
17 Kerkstraat
8830 Hooglede

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Toen de iPad in 2010 het licht zag was het ‘post-PC-tijdperk’ zogenaamd aangebroken: tablets zouden PC’s snel gaan verdringen. Maar neen hoor, de PC-markt krabbelde na enkele jaren terug recht, terwijl de tabletmarkt stagneerde en zelfs licht kromp.

PC's vervullen dan ook een onmisbare rol als het meest productieve toestel van een brede waaier aan digitale toestellen die we tegenwoordig gebruiken. Een toestel waar je ook echt dingen mee gedaan krijgt.

Je vindt ze in alle mogelijke maten en gewichten. Het overgrote deel (78%) draait op Windows 10. Maar ook Apple profiteerde ironisch genoeg mee: het marktaandeel van MacBooks steeg in de VS en Europa tot ongeveer 15%. Google tenslotte tracht al jaren in te breken met Chromebooks, met matig succes (2%).

Maar wanneer kies je nu voor welk type laptop? Voor de consument wordt deze afweging alsmaar complexer: het aanbod is groot en alle apparaten komen in vergelijkbare prijsklassen. In deze lezing/demo geven we jou wegwijs. Welke soorten bestaan er zoal? Wat zijn voor- en nadelen van elk type apparaat? Welk budget moet ik voorzien? Op welke hardware-specificaties moet ik letten? Op deze en vele andere vragen wordt een duidelijk antwoord gegeven.

Sessies

  • wo 7 december '22
    10:00 - 12:00
    CentruMzaal - Polyvalente zaal

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    € 5

Begeleiding

Christof De Bo

Christof De Bo is bio-informaticus en IT-trainer bij het VIB.
Meer over Christof De Bo

In samenwerking met