Digidokter: Netflix e.a. streamingdiensten op je tv

© mohamed hassan: Man Watching TV (CC0)

Start za 13 januari '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Avelgem
Doorniksesteenweg 77 A
8580 Avelgem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Al meer dan 10 jaar geleden waarschuwen media- en trendwatchers ervoor dat het televisielandschap ingrijpend zal veranderen. Met de VS als voorbeeld kondigen ze het einde aan van ‘lineaire’ (live) tv. De toekomst zou bij à la carte streaming of ‘video on demand’ liggen.

En effectief: ook de Vlaamse huishoudens vonden het voorbije decennium vlotjes de weg naar Netflix e.a. streamingdiensten. Maar bijna steeds beschouwden ze dit als een aanvullende dienst, niet als vervanging voor het klassieke tv- of kabelabonnement. Pas de laatste jaren groeit het aandeel van ‘kabelknippers’, consumenten die het klassieke tv-abonnement opzeggen.

In deze Digidokter vergelijken we de belangrijkste streamingdiensten, zowel internationaal (Netflix, Disney+, Apple TV+, HBO) als Vlaams (Streamz, VRT MAX, VTM GO, GoPlay).

En we tonen ook hoe je heel praktisch deze streamingdiensten tot op je tv krijgt, zowel bij een slimme tv (Samsung/Tizen, LG/webOS, Sony/androidtv), als bij een ‘gewone tv’ (Chromecast, Apple TV, e.d.m.).

Sessies

 • za 13 januari '24
  10:00 - 12:00
  Bibliotheek Avelgem - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Avelgem Doorniksesteenweg 77 A
  8580 Avelgem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 5

Begeleiding

Robin Waelkens

Robin Waelkens is social media expert en zaakvoerder van Requipment.
Meer over Robin Waelkens

In samenwerking met