Digidokter (online): Kies de juiste laptop (Win/Mac/andere)

© CollegeDegrees360: Laptop (CC-BY-SA)

Online Digidokter-sessie #coronacrisis

Start zaterdag 24 april 2021
11:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: 5 euro
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie

Begeleiding

In de eerste jaren na de introductie van de iPad (2010) heerste er opwinding over het zogenaamde ‘post-PC-tijdperk’: tablets zouden laptops of PC’s definitief verdringen. Heel veel mensen kochten in die jaren dan ook een iPad (of Android-tablet), niet als speeltje maar als vervanging voor hun laptop.

Maar wat bleek? Dat de tablet toch grotendeels een speeltje is gebleven. De PC-markt krabbelde na enkele jaren terug recht terwijl de tabletmarkt stagneerde en al snel terug krimpte. En ook de daaropvolgende hype rond ‘hybride’ toestellen (laptops met een uitneembaar tabletscherm) waaide snel over.

Vandaag is de laptopmarkt springlevend. Je vindt ze in alle mogelijke maten en gewichten. Het overgrote deel (88%) draait op Windows 10. Maar ook Apple profiteerde ironisch genoeg mee: het marktaandeel van MacBooks steeg tot ongeveer 10%. Google tenslotte tracht al jaren in te breken met Chromebooks, met matig succes.

In deze Digidokter-webinar overlopen we aandachtspunten om de juiste keuze te kunnen maken bij de aanschaf van een nieuwe laptop.

Tijdens deze webinar kan je via het chatvenster bij een tweede Digidokter (chatmoderator) terecht met al je digitale vragen!

Praktisch

OPGELET daags voordien (vrijdagmiddag) ontvang je een definitieve bevestigingsmail met de exacte deelnamelink op WebinarGeek.

Sessies

 • zaterdag 24 april 2021
  11:00 - 12:00
  Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie

Prijs

 • Standaardtarief
  5 euro
 • Sociaal tarief
  2,5 euro
  Mensen die recht hebben op een vervangingsinkomen, werkzoekenden en (voltijdse) studenten komen in aanmerking voor deze korting.
 • UiTPAS kansentarief
  1 euro
  Voor deelnemers met een UiTPAS hebt en een verhoogde tegemoetkoming, kennen we je na melding van je UiTPAS-nummer of het nummer op je mutualiteitsklever deze korting toe.

Begeleiding

Merijn Supply

Merijn Supply is stafmedewerker digitaal & duurzaamheid bij Avansa MZW. Merijn studeerde Wijsbeg ...
Meer over Merijn Supply

In samenwerking met