Digidokter: Spotify e.a. muziekstreamingdiensten & podcasts

© Rawpixel Ltd (CC0, Public Domain)

Start wo 5 oktober '22
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar CentruMzaal
17 Kerkstraat
8830 Hooglede

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Verzamelwoede lijkt van alle tijden, en de muziekindustrie heeft er decennialang handig op ingespeeld. Maar in een 'altijd-online'-wereld waarin we ons vandaag bevinden is het lokaal hamsteren van bestanden steeds meer een futiele onderneming.

Toegang in plaats van bezit, dat lijkt het nieuwe model te worden. In 2008 zag Spotify het levenslicht en vandaag is deze met circa 300 miljoen gebruikers uitgegroeid tot de dominante muziekstreaming-dienst (althans in de EU).

In deze Digidokter-sessie tonen we de belangrijkste functies en handigheden van Spotify, en leggen we uit hoe Spotify er in slaagt om onze muzieksmaak zo goed te leren kennen. Je ziet ook hoe je in de app radiozenders en ‘podcasts” kan beluisteren. En we vergelijken Spotify uiteraard ook met de belangrijkste concurrentie (Apple Music, YouTube Music, Deezer, TIDAL…).

Tot slot bekijken we ook een aantal producten om media thuis te streamen (bluetooth speakers, Sonos...). Wat kunnen we concreet met deze apparaten doen? Is het nodig om een dure investering te doen, of zijn er goedkopere alternatieven?

Sessies

  • wo 5 oktober '22
    10:00 - 12:00
    CentruMzaal - Polyvalente zaal

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    € 5

Begeleiding

Jarne Dekein

Jarne Dekein is communicatieverantwoordelijke en IT-consultant bij Requipment.
Meer over Jarne Dekein

In samenwerking met