DigiPinguïns: De beste GNOME-extensies- en -tools

© Deepin Linux (Dark Theme)

Start di 14 februari '23
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Misschien ken je het begrip ‘extensies’ al vanuit Mozilla’s Firefox, het zijn kleine plug-ins die Firefox uitbreiden om jouw surfervaring te verbeteren. Firefox zou al die extra software kunnen bundelen in hun standaard installatie maar dat zou leiden tot een gigantische installatie waarbij je het grootste deel van die extra mogelijkheden toch niet gebruikt. Dus laat Mozilla de gebruikers de keuze om extensies te installeren die reclame blokkeren, sociale netwerken blokkeren of aanpassen, een donkere modus activeren op alles websites, een wachtwoordbeheerder integreren en nog heel veel meer.

Dat zelfde idee is ook van toepassing op GNOME, de desktopomgeving die standaard gebruikt wordt in Ubuntu, Fedora, Pop_OS!, Debian e.a. distributies. GNOME biedt standaard een simpele, overzichtelijke, bruikbare ervaring die je laat focussen op je taak. En net zoals in Firefox kan elke gebruiker die ervaring aanpassen aan zijn eigen noden en wensen door extensies en tools te installeren in GNOME. Die uitbreidingen installeer je via een website, waardoor de extensies compatibel zijn met elk besturingssysteem dat GNOME gebruikt.

Sommige besturingssystemen zoals Ubuntu en POP!_OS activeren zelf al een aantal van die extensies om hun distributie een unieke insteek te geven. In deze workshop leg ik uit hoe je de extensies en tools voor Gnome installeert, gebruikt en welke het installeren waard zijn.

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen.

Sessies

 • di 14 februari '23
  19:30 - 21:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Kevin Vermassen

Kevin Vermassen is leerkracht in de 1e en 2e graad secundair onderwijs waar hij zijn liefde voor…
Meer over Kevin Vermassen