DigiPinguïns (online): Fotobeheer met darktable

© Darktable

Start wo 9 maart '22
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

darktable is een opensourceprogramma om de workflow van fotografen te optimaliseren. Je kunt je foto’s ermee beheren, ontwikkelen (RAW) en optimaliseren. Het is vergelijkbaar met Adobe Lightroom, maar het is vrije software die je gratis kunt gebruiken op Linux, macOS én Windows.

darktable kan een sterke lijst met kenmerken voorleggen: niet-destructieve fotobewerking, snel filteren en sorteren, tags toekennen, compatibiliteit met veel afbeeldingsformaten, full screen werken en uitgebreide exportmogelijkheden. Bovendien zijn er talloze modules voor darktable om bewerkingen uit te voeren zoals selectieve kleuraanpassing, ruis verwijderen en perspectief aanpassen.

In deze demosessie leer je om te navigeren doorheen de interface, de bibliotheek te gebruiken, (basis)bewerkingen uit te voeren en bewerkte foto's te exporteren. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen. Neem gerust je eigen laptop met darktable-installatie mee als je mee wilt volgen, maar dat is geen must.

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen.

Praktisch

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://avansa-mzw.be/blog/videobellen-tips

Sessies

  • wo 9 maart '22
    19:00 - 21:30
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    € 5

Begeleiding

Kevin Vermassen

Kevin Vermassen is leerkracht in de 1e en 2e graad secundair onderwijs waar hij zijn liefde voor…
Meer over Kevin Vermassen