DigiPinguïns (online): Linux & hardware, update 2022

© Avansa

Start di 3 mei '22
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Hardware en Linux is niet altijd een geslaagd huwelijk. Enkele jaren terug (op een hacker-bijeenkomst in Finland) stak Linus Torvalds in zijn onbehouwen stijl de middelvinger op naar Nvidia, de 'slechtste firma waar Linux ooit mee te maken kreeg'. Heel wat hardwarefabrikanten schieten schromelijk tekort als het erop aankomt hun producten goed te laten werken onder Linux. Je bent dus heus niet de enige die zich een apparaat heeft aangeschaft om dan nadien te moeten merken dat je het maar moeilijk of helemaal niet aan de praat krijgt op je Linux-systeem.

In deze sessie krijg je enkele regels, websites en aankooptips mee om printers, scanners, grafische kaarten, draadloos, laptops, enz. 'veilig' te bestellen. Je krijgt inzicht in het ontwikkelproces van de Linux-kerneldrivers (jawel, dat helpt enorm) en ook in de diverse subsystemen en programma's die je randapparatuur aansturen. Zo kun je gemakkelijker een volledig werkend systeem samenstellen.

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen.

Praktisch

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://avansa-mzw.be/blog/videobellen-tips

Sessies

  • di 3 mei '22
    19:00 - 21:30
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    € 5

Begeleiding

Koen Wybo

Koen Wybo is leerkracht secundair onderwijs met een passie voor Linux en vrije software (LaTeX,…
Meer over Koen Wybo