DigiPinguïns (online): Muziekstreaming met een Raspberry Pi

© Volumio

Start di 28 juni '22
19:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Muziekstreaming met een Raspberry Pi kan heel gebruiksvriendelijk met twee verschillende open source projecten: Volumio of Moode Audio. Beide systemen spelen alle gangbare muziekbestanden af. Daarnaast is er ook ondersteuning voor zogenaamde 'renderers' zoals bluetooth (enkel Moode Audio), Airplay, Squeezelite en - last but not least - Spotify.

Een aandachtspunt hierbij is wel dat de analoge 3,5mm-geluidsuitgang van de Raspberry Pi helaas niet zo’n goede audiokwaliteit biedt. Voor een beter resultaat koppel je de Raspberry Pi via HDMI aan een (AV-)receiver of versterker. Ook met een digitaal/analoog-converter (DAC) met USB-ingang is er een uitstekende geluidskwaliteit haalbaar. Tot slot kun je als alternatief een uitbreidingskaart van een merk als HiFiBerry overwegen.

We demonstreren in deze sessie een Moode Audio-installatie met een USB-DAC.

Praktisch

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://avansa-mzw.be/blog/videobellen-tips

Sessies

  • di 28 juni '22
    19:00 - 21:30
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    € 5

Begeleiding

Merijn Supply

Merijn Supply is stafmedewerker digitaal & duurzaamheid bij Avansa MZW. Merijn studeerde…
Meer over Merijn Supply