DigiPinguïns (online): MAPS.ME & OsmAnd

© OsmAnd

Start dinsdag 29 juni 2021
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: 5 euro
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie

Begeleiding

In deze sessie zoomen we in op MAPS.ME & OsmAnd, twee open source kaart & navigatie-apps voor je smartphone of tablet. Het aanbod van open source apps valt over het algemeen tegen. Dat heeft alles te maken met ongunstige gebruiksvoorwaarden van 'app stores' (Google Play, Apple App Store) en met de beperkingen die ecosystemen Android en iOS opleggen.

MAPS.ME en OsmAnd tonen hoe het moet: deze open source apps bieden een uitstekende gebruikservaring met heel veel nuttige functies. Beide apps baseren zich op data van OpenStreetMap, een project dat in de geest van Wikipedia kaartmateriaal gratis ter beschikbaar stelt - ook voor offline gebruik. Maar de implementatie verschilt aanzienlijk. Elk van de twee apps heeft zo zijn sterke punten, zoals de zoekfunctie en de snelle rendering bij MAPS.ME, en de flexibiliteit en finesse van OsmAnd. We demonstreren beide apps en overlopen de belangrijkste functionaliteiten.

DigiPinguïns is een maandelijkse bijeenkomst van Linux-gebruikers en open-source-enthousiastelingen. Je beschikt best over een goede technische basiskennis.

Praktisch

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://avansa-mzw.be/blog/videobellen-tips

Sessies

  • dinsdag 29 juni 2021
    20:00 - 21:30
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie

Prijs

  • Standaardtarief
    5 euro

Begeleiding

Merijn Supply

Merijn Supply is stafmedewerker digitaal & duurzaamheid bij Avansa MZW. Merijn studeerde Wijsbeg ...
Meer over Merijn Supply