Elektro Elixir: Batterijverbruik en apps beheren op je smartphone (Android/iOS)

© LifeWire

Start woensdag 10 maart 2021
20:30 - 21:30

1 Sessie

Prijs

Standaardtarief: 0 euro
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie

Begeleiding

In normale omstandigheden vertraagt een telefoon of tablet niet of nauwelijks, zelfs niet na maanden of jaren van intensief gebruik. Zowel Android als iOS springen dan ook uiterst zuinig om met de rekenkracht en het geheugen op je smartphone of tablet.

Toch kan het soms voorvallen dat een app bijzonder traag of slecht functioneert, het toestel warm wordt en de batterij zienderogen leeg loopt. Wat zijn dan mogelijke oorzaken, en hoe kan je deze problemen verhelpen?

We tonen hoe je het batterijverbruik kan analyseren en hoe je problemen met apps remedieert (o.a. 'batterij-optimalisatie'). Je leert ook hoe je het beschikbare werkgeheugen en de beschikbare opslagruimte kan checken. Tot slot tonen we je ook de weg naar het laatste redmiddel, namelijk 'fabrieksinstellingen herstellen'.

Deze sessie kadert in 'Elektro Elixir', een webinar-reeks van 12 sessies om zuiniger te leren omspringen met elektronica & ICT. Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor individuele sessies via Elektro Elixir (webinar-reeks).

Praktisch

OPGELET daags voordien (dinsdagavond) ontvang je een definitieve bevestigingsmail met de exacte deelnamelink op WebinarGeek.

Sessies

  • woensdag 10 maart 2021
    20:30 - 21:30
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie

Uw eigen kot Thuis
Online Vanop jouw pc Toon op kaart

Prijs

  • Standaardtarief
    0 euro

Begeleiding

Rolf Demeulenaere

Rolf Demeulenaere is lesgever ICT in het volwassenenonderwijs.

Meer over Rolf Demeulenaere

In samenwerking met