Elektro Elixir: LineageOS op je (oude) smartphone (demo)

© LineageOS

Waarom zuiniger omspringen met elektronica & IT?

Start woensdag 31 maart 2021
20:30 - 21:30

1 Sessie

Prijs

Standaardtarief: 0 euro
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie

Begeleiding

LineageOS (www.lineageos.org) is een zgn. 'custom ROM', een besturingssysteem voor smartphones en tablets dat voortbouwt op Google's Android (AOSP). LineageOS ondersteunt een groot aantal mobiele telefoons of tablets. Op deze toestellen kan je dus de officiële software (van Samsung, Nokia, Motorola, OnePlus, e.a.) vervangen door LineageOS, mits je eerst 'roottoegang' tot het toestel hebt verkregen via een technisch trucje.

Met LineageOS ontdoe je je van overbodige software (bloatware) waardoor je (oude) smartphone merkelijk vlotter werkt en er meer opslagruimte vrij komt. Je bent ook niet langer afhankelijk van 'after market' dienstverlening door de fabrikant, die je vaker wel dan niet in de kou laat staan wat betreft upgrades en veiligheidspatches.

Helaas is de installatieprocedure erg technisch en ingewikkeld, en vervalt automatisch je fabrieksgarantie (indien nog van toepassing). Er bestaat ook een minieme (maar niet verwaarloosbare) kans dat je toestel tijdens het proces 'gebrickt' geraakt (volledig onbruikbaar wordt).

In deze sessie houden we het bij een demo van een werkende LineageOS-installatie en geven we toelichting over de belangrijkste elementen en aandachtspunten als je LineageOS zelf wil gaan installeren of 'flashen'.

Deze sessie kadert in 'Elektro Elixir', een webinar-reeks van 12 sessies om zuiniger te leren omspringen met elektronica & ICT. Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor individuele sessies via Elektro Elixir (webinar-reeks).

Praktisch

OPGELET daags voordien (dinsdagavond) ontvang je een definitieve bevestigingsmail met de exacte deelnamelink op WebinarGeek.

Sessies

  • woensdag 31 maart 2021
    20:30 - 21:30
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie

Uw eigen kot Thuis
Online Vanop jouw pc Toon op kaart

Prijs

  • Standaardtarief
    0 euro

Begeleiding

Merijn Supply

Merijn Supply is stafmedewerker digitaal & duurzaamheid bij Avansa MZW. Merijn studeerde Wijsbegeerte en Vergelijkende Cultuurwetenschappen. Na deze studies maakte hij zich vooral nuttig met z'n digitale skills, waarbij hij een voorliefde ontwikkelde voor vrije en open source software. In z'n vrije tijd sleutelt hij graag aan een arsenaal fietsen en hij weigert koppig om grenzen te erkennen op vlak van fietsmobiliteit. Daarnaast volgt hij de internationale actualiteit en is hij een fervent muziekliefhebber, in het bijzonder van electronica en jazz.

Meer over Merijn Supply

In samenwerking met