Elektro Elixir: Linux op je (oude) laptop (demo)

© Ubuntu

Start woensdag 31 maart 2021
19:00 - 20:00

1 Sessie

Prijs

Standaardtarief: 0 euro
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie

Begeleiding

'Fresh feeling' is behalve de titel van een populair liedje ook een goede omschrijving van Linux op je laptop of PC. Te vaak zie je bij Windows-gebruikers een zekere berusting optreden wanneer hun laptop of PC tergend traag opstart of wanneer een draaiend systeem zwaar gebukt gaat onder overbodige en kwaadaardige software (bloatware, adware, spyware, malware).

Met Linux maak je een verse start, en dat voelt lekker fris aan. De PC of laptop die je daarnet nog naar het containerpark wou dragen blijkt nu plots vlotjes te draaien, en kan in veel gevallen nog jaren perfect dienst doen.

In deze sessie geven we in de eerste plaats een demo van een werkende Linux-installatie en geven we toelichting over de belangrijkste elementen en aandachtspunten als je Linux zelf wil gaan installeren als virtuele machine, in 'dual boot' met Windows of 'tabula rasa'-gewijs in plaats van Windows.

Deze sessie kadert in 'Elektro Elixir', een webinar-reeks van 12 sessies om zuiniger te leren omspringen met elektronica & ICT. Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor individuele sessies via Elektro Elixir (webinar-reeks).

Praktisch

OPGELET daags voordien (dinsdagavond) ontvang je een definitieve bevestigingsmail met de exacte deelnamelink op WebinarGeek.

Sessies

  • woensdag 31 maart 2021
    19:00 - 20:00
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie

Uw eigen kot Thuis
Online Vanop jouw pc Toon op kaart

Prijs

  • Standaardtarief
    0 euro

Begeleiding

Christophe Ketels

Christophe Ketels is gepassioneerd software consultant. Samen met zijn vrouw onderhoudt hij de blog www.zenspiratie.be en deelt daar zijn ICT-passie onder het motto 'Waarom ingewikkeld als eenvoudig ook kan?'

Meer over Christophe Ketels

In samenwerking met