Elektro Elixir: Opslagruimte vrijmaken op je laptop of PC (Windows)

© Geeks Tutorial

Start woensdag 17 maart 2021
19:00 - 20:00

1 Sessie

Prijs

Standaardtarief: 0 euro
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie

Begeleiding

Het kan zomaar van de ene dag op de andere gebeuren: je laptop of PC blijkt plots over onvoldoende schijfruimte te beschikken. En dat fenomeen treedt heus niet alleen op als gevolg van een nachtje torrent-bestanden te downloaden. Neen, het is perfect mogelijk dat Windows op eigen houtje 10 à 20 GB aan schijfruimte heeft opgesoupeerd, typisch in functie van een halfjaarlijkse upgrade. De 'verloren ruimte' kan je echter snel terugwinnen nadat de upgrade is voltooid. Wij laten zien hoe je dat doet.

We overlopen in deze sessie nog een aantal andere snelle maatregelen (ofte 'quick wins') om opslagruimte vrij te maken, zoals cachegegevens wissen, je bestanden overdragen naar een externe HD/SSD of naar een cloudopslagdienst.

Daarna bekijken we meer ingrijpende methodes om opslagruimte bij te winnen:

 • software deïnstalleren
 • aantal herstelpunten terugbrengen
 • de 'wisselbestandsgrootte' (het virtueel geheugen) aanpassen

Deze sessie kadert in 'Elektro Elixir', een webinar-reeks van 12 sessies om zuiniger te leren omspringen met elektronica & ICT. Je kan inschrijven voor de hele reeks of voor individuele sessies via Elektro Elixir (webinar-reeks).

Praktisch

OPGELET daags voordien (dinsdagavond) ontvang je een definitieve bevestigingsmail met de exacte deelnamelink op WebinarGeek.

Sessies

 • woensdag 17 maart 2021
  19:00 - 20:00
  Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie

Uw eigen kot Thuis
Online Vanop jouw pc Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  0 euro

Begeleiding

Christophe Ketels

Christophe Ketels is gepassioneerd software consultant. Samen met zijn vrouw onderhoudt hij de blog www.zenspiratie.be en deelt daar zijn ICT-passie onder het motto 'Waarom ingewikkeld als eenvoudig ook kan?'

Meer over Christophe Ketels

In samenwerking met