Fikry El Azzouzi: de verhalen die niet gehoord worden

© Jef Van Eynde

Start do 9 december '21
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 0
Alle tarieven

Waar Wereldhuis
Parking Wereldhuis- Cichoreistraat 6
8800 Roeselare

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Fikry El Azzouzi is een van de meest originele stemmen in de Vlaamse literatuur. In 2010 debuteerde hij met 'Het Schapenfeest', gevolgd door zijn doorbraakroman 'Drarrie in de nacht', waarmee hij in 2015 de Arkprijs van het Vrije Woord mee won.

'Nieuwe narratieven' brengen, daar is het hem om te doen. Geen vorm is hem daarvoor te min: naast romans schrijft hij columns en maakt theaterteksten. Of hij organiseert schrijfworkshops met leerlingen uit het beroepsonderwijs. Momenteel werkt hij aan een kinderboek en een film.

"Schrijven is altijd een vorm van protest", zo liet Fikry El Azzouzi optekenen begin 2021. "Zelfs als je in een tekst geen protest leest. Dat geldt vooral voor 'nieuwe ­Vlamingen', van wie al snel verwacht wordt dat ze het in hun werk over groot onrecht hebben. Daar niet aan beantwoorden, is hun vorm van protest."

Dit jaar won hij de Ultima voor Letteren, omwille van "zijn vertelkunst, die oude tradities met frisse en toegankelijke vormen verzoent. Hij wil een verteller zijn die betrokken is op de actuele problemen in ons taalgebied."

Fikry El Azzouzi vertelt over zijn maatschappelijke betrokkenheid, zijn hoopvolle verontwaardiging en zijn rol als schrijver om de verhalen die niet gehoord worden in de schijnwerpers te zetten.

Praktisch

Inschrijven via ARhus (online via arhus.be/kalender), eventueel ook aan de balies of telefonisch via 051 69 18 00.

Sessies

 • do 9 december '21
  19:30 - 21:00
  Wereldhuis - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Wereldhuis Parking Wereldhuis- Cichoreistraat 6
  8800 Roeselare Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 0

Begeleiding

Fikry El Azzouzi

Fikry El Azzouzi is auteur, bekend van zijn columns voor o.a. De Morgen en De Standaard, romans en…
Meer over Fikry El Azzouzi

In samenwerking met

 • Wereldhuis