FiloSofa: Baas over jezelf?

© Flickr.com - USFWS (CC-BY-NC)

Hoe ver gaat zelfbeschikking?

Start wo 11 mei '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bestaat er zo iets als het recht op domheid en onverschilligheid? Heb ik de vrijheid om onverstandige keuzes in het leven te maken en te kiezen voor wat niet goed voor me is? Of moet de overheid mij daarvoor behoeden? Hoe ver gaat het recht op zelfbeschikking? In welke mate mag/moet de overheid zich moeien met mij? Tot waar reikt het recht van de gemeenschap om mensen tot gezond of veilig gedrag te dwingen?

In dit verdiepend gesprek toetsen we onze gedachten over de raakpunten van vrijheid en het algemeen belang, de burger en de overheid ... en het recht op asociaal gedrag.

FiloSofa is een gesprek waar je je filosofische vaardigheden aanscherpt (verborgen aannames toetsen, argumenten opbouwen, logisch redeneren). Je wisselt van gedachten over uit het leven gegrepen thema’s. De gespreksbegeleider bewaakt de focus, helpt je je argumenten te verhelderen of nuance toe te voegen, en zorgt ervoor dat de conversatie steeds in respect en wederkerigheid verloopt. Regelmatig legt de moderator ook linken met filosofie als traditie: welke inzichten van notoire filosofen of filosofische stromingen kunnen we meenemen?

Sessies

 • wo 11 mei '22
  19:30 - 21:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 5

Begeleiding

Arne Janssens

Arne Janssens is professioneel luis-in-de-pels en verborgen wollensokken-drager. Hij is leerkracht…
Meer over Arne Janssens