FiloSofa: Is de natuur uw vriend?

© Flickr.com - cattan2011 (CC-BY)

Start wo 9 februari '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Tegelijk met de schaarste aan en de bedreiging van de natuur, groeit de zorg voor de natuur en het besef van haar waarde. Meer en meer erkennen we het belang van de natuur voor een gezond en harmonisch leven. Maar is onze aandacht voor de natuur niet eenzijdig en erg voorwaardelijk? Wat als die natuur ons niet welgezind is, niet zo aardig en mooi, zijn we dan nog fan? Wat als ze niet in onze plannen past? Hoeveel recht willen we de natuur geven, zetten we ze op gelijke hoogte? Is de natuur waardevol op zich, los van ons?

In dit verdiepend gesprek toetsen we onze gedachten over de betekenis van de natuur, de rol ervan in ons leven en haar waarde op zich.

FiloSofa is een gesprek waar je je filosofische vaardigheden aanscherpt (verborgen aannames toetsen, argumenten opbouwen, logisch redeneren). Je wisselt van gedachten over uit het leven gegrepen thema’s. De gespreksbegeleider bewaakt de focus, helpt je je argumenten te verhelderen of nuance toe te voegen, en zorgt ervoor dat de conversatie steeds in respect en wederkerigheid verloopt. Regelmatig legt de moderator ook linken met filosofie als traditie: welke inzichten van notoire filosofen of filosofische stromingen kunnen we meenemen?

Sessies

 • wo 9 februari '22
  19:30 - 21:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 5
 • Sociaal tarief
  € 2,5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1

Begeleiding

Matthijs Roets

Meer over Matthijs Roets

Jan Timmerman

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Avansa MZW. Hij trekt de Levensacademie en stuurt ook vorming…
Meer over Jan Timmerman