FiloSofa: Ken jezelf

© Pexels

Start do 27 oktober '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

'Ken jezelf!' stond er geschreven boven de tempel van Apollo in Delphi. Voluit betekende het: weet dat je een mens bent en besef dat je sterfelijk bent. Het is een van de spreuken van de 7 wijzen.

Zelfkennis is het begin van de wijsheid hebben we geleerd. Maar het geloof dat we zelf een transparant huis zijn is in de loop der eeuwen door vele denkers in twijfel getrokken.

Kunnen we wel meester in ons eigen huis zijn? Is zelfkennis wel mogelijk als we weten dat we ook worden bepaald door onbewuste drijfveren en duistere driften. Hoe zou zelfkennis er kunnen uitzien vandaag? En waarom is dat zo belangrijk? Als zelfkennis zo moeilijk is, hoe zouden we dan de ander kunnen kennen... vragen genoeg voor een rijke FiloSofa.


FiloSofa is een gesprek waar je je filosofische vaardigheden aanscherpt (verborgen aannames toetsen, argumenten opbouwen, logisch redeneren). Je wisselt van gedachten over uit het leven gegrepen thema’s. De gespreksbegeleider bewaakt de focus, helpt je je argumenten te verhelderen of nuance toe te voegen, en zorgt ervoor dat de conversatie steeds in respect en wederkerigheid verloopt. Regelmatig legt de moderator ook linken met filosofie als traditie: welke inzichten van notoire filosofen of filosofische stromingen kunnen we meenemen?

Sessies

 • do 27 oktober '22
  19:30 - 21:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 5
 • Sociaal tarief
  € 2,5
 • Studententarief
  € 2,5
 • UiTPAS kansentarief
  € 1

Begeleiding

Matthijs Roets

Meer over Matthijs Roets