Filosofisch café (online)

© Flickr.com - homegets.com (CC-BY)

Start ma 2 mei '22
19:30 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 3
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In deze babbelzieke wereld worden veel meninkjes verkondigd en overtuigingen rondgestrooid. Niet zo in een filosofisch café. Daar zoek je argumenten en fundamenten voor overtuigingen. Je toetst je eigen mening aan die van anderen. Je voert een open dialoog, in groep, op zoek naar een antwoord op een fundamentele vraag. Het streven naar inzicht staat er centraal, niet gelijkhebberij. Een filosofisch café is zoveel als een filosofisch laboratorium, zonder denkmeesters of aangeleerde afhankelijkheid. Het is denken zonder dogma's en zonder titels.

De instrumenten die je hebt zijn je eigen denken, je ervaring en... de verwondering, zo oud en krachtig als de eerste filosofie. Een filosofisch café is telkens anders, gemaakt door de deelnemers, met een ervaren gespreksleider die het proces mee bewaakt en aanwakkert. In dit filosofisch café kan je zelf voorstellen doen over welke vraag of thema we het zullen hebben. Je kunt je vraag of thema sturen naar jan.timmerman@avansa.be.

Voorkennis is niet vereist, een open geest is voldoende.

Praktisch

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://avansa-mzw.be/blog/videobellen-tips .

Sessies

  • ma 2 mei '22
    19:30 - 21:30
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    € 3

Begeleiding

Jan Timmerman

Jan Timmerman is stafmedewerker bij Avansa MZW. Hij trekt de Levensacademie en stuurt ook vorming…
Meer over Jan Timmerman

In samenwerking met