Hoe kunnen we een klimaatcatastrofe vermijden?

© Dirk Holemans

Start di 19 april '22
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 7
Alle tarieven

Waar Cultuurcentrum De Schakel
Schakelstraat 8
8790 Waregem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In 1972 waarschuwde het eerste rapport van de zogenaamde Club van Rome reeds dat de wereldeconomie bezig was onze planeet en gezondheid te ondermijnen. Vijftig jaar later laten dikke IPCC-klimaatrapporten van de Verenigde Naties daarover geen wetenschappelijke twijfel meer overeind. Maar waar vroeger het streefdoel was een opwarming van meer dan 1,5° C te vermijden, alarmeert het jongste rapport meer en meer over onherstelbare kantelpunten waarop het klimaat op hol zou slaan en geen weg terug meer mogelijk is.

Inmiddels lijkt de klimaatbeweging na Covid herboren. En met de overstromingen en de klachten van de wijn- en landbouwers komt de klimaatverandering wel tastbaar dichterbij. De vraag blijft echter of en hoe we een klimaatcatastrofe kunnen vermijden?

Op die vraag geeft Dirk Holemans antwoorden. Dirk Holemans is coördinator van Oikos. Deze denktank focust op economische modellen die mensen laten floreren binnen de grenzen van de planeet. Hij is tevens verbonden aan de onderzoeksgroep CRESC (Universiteit Antwerpen), waar hij onderzoek doet naar nieuwe burgerinitiatieven. Hij publiceerde o.m. 'Vrijheid & Zekerheid' en 'Het Ecologisch Kompas' en schrijft regelmatig in de media over actuele thema’s als klimaat- en energiebeleid.

Sessies

 • di 19 april '22
  20:00 - 22:00
  Cultuurcentrum De Schakel - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Cultuurcentrum De Schakel Schakelstraat 8
  8790 Waregem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 7
  €15 indien je je inschrijft voor de hele reeks Hedendaagse filosofie (3 sessies: Dirk Holemans, Monika Triest en Ludo de Brabander).
 • Gratis
  € 0
  Enkel voor leden van het Humanistisch Verbond Waregem.

Begeleiding

Dirk Holemans

Dirk Holemans is coördinator van Oikos, denktank voor sociaal-ecologische verandering. Voorheen was…
Meer over Dirk Holemans

In samenwerking met