Hoe kunnen we oorlog vermijden?

© Ludo de Brabander

Start di 24 mei '22
20:00 - 22:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 7
Alle tarieven

Waar Cultuurcentrum De Schakel
Schakelstraat 8
8790 Waregem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Volgens het jongste jaarboek van Zweedse onderzoekscentrum SIPRI zijn er momenteel nog circa 39 oorlogen in de wereld. Wie dacht dat de internationale spanningen na Trump zouden voorbij zijn, heeft het mis. Vooral de spanningen in en rond China, Rusland, islamitisch Klein-Azië, het Midden-Oosten en sub-Sahara Afrika lijken nog toe te nemen. Vele zijn in deze geglobaliseerde wereld internationaal gekleurd. Met alle gevolgen van dien: ontelbare slachtoffers, verhoogde migratie, toenemende armoede, dictatoriale bewinden, verhoogde wapenproductie en toenemende onveiligheid En Europa blijkt nog maar eens er verdeeld bij te staan kijken. De vraag is dus hoe we midden deze geopolitieke en economische tegenstellingen, midden dramatische klimaatveranderingen en in de naweeën van de pandemie oorlog kunnen vermijden.

Op deze vraag geeft Ludo De Brabander een uitdagend antwoord. Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw (Gent) en schrijft columns in Knack, Uitpers, De Wereld Morgen en MO. Hij was lector aan de Arteveldehogeschool voor de vakken Noord-Zuid-beleid en Duurzame Ontwikkeling. Als Midden-Oostenreiziger komt hij op voor de Palestijnse en Koerdische rechten. Hij publiceerde 'Als de NAVO de passie preekt' (2009), 'Oorlog zonder grenzen' (2016), 'Het Koerdisch Utopia' (2018) en 'Weg van oorlog – Over militarisme en antimilitarisme' (2019).

Sessies

 • di 24 mei '22
  20:00 - 22:00
  Cultuurcentrum De Schakel - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Cultuurcentrum De Schakel Schakelstraat 8
  8790 Waregem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 7
  €15 indien je je inschrijft voor de hele reeks Hedendaagse filosofie (3 sessies: Dirk Holemans, Monika Triest en Ludo de Brabander).
 • Gratis
  € 0
  Enkel voor leden van het Humanistisch Verbond Waregem.

Begeleiding

Ludo De Brabander

Meer over Ludo De Brabander

In samenwerking met