Midzomernacht nodigt uit voor een overgangsritueel

© Niklas Hamann

Start maandag 21 juni 2021
21:00 - 23:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: 5 euro
Alle tarieven

Waar Muze'um L, Museum Licht en Landschap
Bergstraat 23
8800 Rumbeke

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In veel culturen, en op veel plekken, wordt de overgang van licht naar donker en van donker naar licht gevierd. Licht en donker, een fascinerend element in de natuur. In onze regio hebben we 4x per jaar een duidelijk moment van overgang. Deze momenten nodigen ons uit om als mens bewust een overgang te maken.

Het laatste jaar zeker, maar sowieso in een mensenleven, zijn er momenten waarop we loslaten en een nieuwe start maken. Soms worden we door de omstandigheden gedwongen in die overgang, soms kiezen we er zelf voor. Hoe dan ook: een overgangsritueel helpt om los te laten (zowel in kleine als in grote zaken) en de energie te focussen op een nieuwe start.

Op de langste dag van het jaar, wanneer er volop lichtenergie aanwezig is, krijg je de kans om jouw overgang te maken. Iedere deelnemer heeft zijn eigen verhaal, de groep ondersteunt ieders overgang en zorgt voor een verbinding met elkaar, ook zonder woorden.

Deze ervaring wordt nog versterkt door de plaats waar dit gebeurt, op de lichtmeridiaan. Die gaat letterlijk de wereld rond. In Roeselare ligt deze plek aan de rand van een natuurgebied, het Bergmolenbos. De natuur is een vanzelfsprekende partner in dit ritueel. Deze ervaring is een geschenk voor jezelf, de anderen en de aarde.

Praktisch

Het is niet nodig om ervaring te hebben, iedereen is welkom.
Inschrijven is belangrijk vermits de groep beperkt is. Wanneer je ingeschreven bent krijg je een mail met verdere concrete informatie.

Sessies

 • maandag 21 juni 2021
  21:00 - 23:00
  Muze'um L, Museum Licht en Landschap - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Muze'um L, Museum Licht en Landschap Bergstraat 23
  8800 Rumbeke Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  5 euro

Begeleiding

Rie Vanduren

Rie Vanduren is stafmedewerker bij Avansa MZW. Ze is verantwoordelijk voor het thema Zorgzame…
Meer over Rie Vanduren