Move your money

© Move your Money

Maak je geld klimaatproof

Start di 26 oktober '21
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 0
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Ben je een geëngageerde persoon of organisatie? Vraag je je ook soms af hoe jij ooit iets kan veranderen aan de opwarming van de aarde? Een belangrijk deel van de oplossing zit gewoon in je portemonnee. Wat doet je bank met jouw geld? Wist je dat de vier Belgische grootbanken, KBC, ING, Belfius en BNP-Paribas, nog steeds tientallen miljarden investeren in fossiele brandstoffen?

Verander de wereld, begin bij je geld! Dat is het opzet van de campagne 'Move Your Money': het zet je aan om je geld uit de olie te halen door naar een duurzame bank over te stappen. Weinig moeite, veel impact.

Deze avond ontsluiert de grote ecologische voetafdruk van de financiële wereld én het alternatief van ‘divestment’: een wereldwijde successtrategie om vervuilende industrie te wisselen voor meer duurzame investeringen in hernieuwbare energie.

Je krijgt eerst praktische tips om je bank aan te spreken of zelfs over te stappen naar een properder alternatief. En je kan zelfs meestappen in de ruimere beweging rond ‘Move Your Money’, om ook anderen aan te spreken (zoals je eigen gemeentebestuur).

Sessies

 • di 26 oktober '21
  20:00 - 21:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 0

Begeleiding

In samenwerking met