State of the Region West-Vlaanderen, 1 jaar later

© De Federatie

Start dinsdag 16 maart 2021
20:00 - 22:00

1 Sessie

Prijs

Standaardtarief: 0 euro
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie

Begeleiding

In 2020 deelden meer dan 200 organisatoren van burgerinitiatieven, verenigingen en lokale besturen hun ervaringen en inspiratie in een State of the Region in Deerlijk (bij Uzien) en in Torhout.

Op dinsdag 16 maart 2021 vindt opnieuw een State of the Region plaats, deze keer online, met deelnemers uit heel West-Vlaanderen.

Zoek je inspiratie en perspectief in barre corona-tijden? Of wil je jouw ervaring delen met anderen? Van harte welkom. Dit is het programma:

 • Prof. Filip De Rynck (UGent), co-auteur van 'Middenveld. Tussen aanval en verdediging', en goed vertrouwd met de dynamiek in de regio, geeft de voorzet.
 • Hoe betrek je vrijwilligers en sympathisanten bij je werking? Hoe kan je samenwerken met je (gemeentelijke) overheid? En ben je dan ook een politieke speler?
 • Daarna kan je in werkgroepen ingaan op een concrete kwestie, ideeën opdoen en ervaringen uitwisselen
  • 1. De vzw, ben je nog mee? Moet je je statuten aanpassen? Actua rond vrijwilligers... en hoe zit dat juist met die 'nieuwe' bijklusregeling? (met Tom Lemahieu, lector Howest & Voorzitter van het Vlaamse Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw)
  • 2. Hoe hou je contact (met vrijwilligers) in coronatijd? Hoe kom je straks weer naar buiten en krijg je iedereen mee? (met Nathalie Van Leuven, Avansa Mid- en Zuidwest)
  • 3. Is jouw vereniging een mix waar iedereen zich thuis voelt of lijken jullie allemaal erg op elkaar? Hoe krijg je meer diversiteit in je vereniging? (met Xavier Holvoet, FMDO)
  • 4. Hoe kan je als vereniging het (lokale) bestuur meekrijgen in jouw plannen en dromen? Hoe krijg je impact op het beleid? (met Filip De Rynck en Marnix Theys, algemeen coördinator zuidwest)

Zit je zelf met een vraag waarover je graag wil uitwisselen, laat het ons weten,

via jan.timmerman@avansa.be .

Het evenement is gratis. We willen jou graag een duwtje in de rug geven om straks weer aan de slag te gaan.

Praktisch

Inschrijvingen worden daags voordien afgesloten (23u55). Je ontvangt op dat moment een e-mail met de deelnamelink en het wachtwoord. Neem vooraf onze tips voor een geslaagde videobabbel door op https://avansa-mzw.be/blog/videobellen-tips.

Sessies

 • dinsdag 16 maart 2021
  20:00 - 22:00
  Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie

Uw eigen kot Thuis
Online Vanop jouw pc Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  0 euro

Begeleiding

Filip De Rynck

Filip De Rynck (°1956) is emeritus-hoogleraar bestuurskunde aan de UGent. Zijn onderzoeksvelden zijn vooral de organisatie en werking van lokale besturen, steden en stedenbeleid, burgerparticipatie, binnenlands bestuur en beleidsnetwerken.

Meer over Filip De Rynck

In samenwerking met