Take good care of my baby

© still uit 'Take good care of my baby'

Kortfilm n.a.v. Werelddag van verzet tegen Armoede

Start do 14 oktober '21
19:30 - 21:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 0
Alle tarieven

Waar Gemeenschapscentrum Spikkerelle
Scheldelaan 6
8580 Avelgem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Relaas van een alleenstaande moeder.

De kortfilm "Take good care of my baby" vertelt het pakkend verhaal van Eva, een alleenstaande moeder met drie kinderen die haar leven op rails tracht te krijgen. Ze is echter werkloos en werkt zichzelf steeds dieper in de schulden. Ondanks haar situatie helpt ze de mensen in de wijk en zorgt ze ervoor dat haar kinderen niets tekort komen. Tot er op een dag onverwacht bezoek komt ...

Een warm verhaal zonder franjes, soms fragiel en pijnlijk, maar steeds hoopvol.

Na de filmvoorstelling gaan je met elkaar in dialoog over solidariteit, vooroordelen, empathie en kansarmoede. Want kansarmoede kan iedereen overkomen.

Over Take good care of my baby

Met 'Take Good Care of My Baby' doken regisseur Nicolas Daenens en scenariste An De Gruyter samen met de Oostende sociaal-artistieke werking Klein Verhaal en Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen onder in de Oostendse wijk 'De Nieuwe Stad' om er met de bewoners een kortfilm te maken die de eigenheid en kracht van hun wijk zichtbaar maakt voor de 'buitenwereld'.

De film is een verhaal op het lijf van de buurt geschreven: het relaas van een alleenstaande moeder, Eva, die haar leven op rails tracht te krijgen en daarbij de hulp krijgt van de wijk.

Meer info: takegoodcare.be

Werelddag van verzet tegen Armoede

De filmvoorstelling kadert in de Werelddag van verzet tegen Armoede die jaarlijks doorgaat op 17 oktober. Op die dag brengen diverse (armoede)organisaties de strijd tegen armoede onder de aandacht van het grote publiek. De campagne wordt getrokken vanuit het Netwerk tegen Armoede.

Het thema van 2021 is participatie. Ergens deel vanuit maken, jezelf kunnen zijn, jezelf ontwikkelen en ontdekken, jezelf ontspannen zijn noden van iedereen. Zelf kunnen bepalen hoe je die eigen tijd invult, is broodnodig. Vaak bestaat nog de idee dat mensen in armoede ‘maar moeten aannemen wat ze kunnen krijgen’. Maar keuzevrijheid is juist een belangrijk onderdeel van volwaardige maatschappelijke participatie.

Meer info: 17 oktober 2021

Initiatiefnemers van de filmavond

De filmavond is een initiatief van de Avelgemse Medestandersgroep 'Samen voor waardigheid', ATD Vierde Wereld en Avansa Mid- en Zuidwest, in samenwerking met de Gemeente Avelgem.

Praktisch

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.

Sessies

 • do 14 oktober '21
  19:30 - 21:00
  Gemeenschapscentrum Spikkerelle - Polyvalente zaal

Locatie(s)

 • Gemeenschapscentrum Spikkerelle Scheldelaan 6
  8580 Avelgem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 0

Begeleiding

Isabelle Maes

Isabelle Maes is leerkracht lager onderwijs. Reeds tientallen jaren is ze zeer sterk betrokken bij…
Meer over Isabelle Maes

Kurt Declercq

Kurt Declercq is stafmedewerker bij Avansa MZW. Hij studeerde sociaal werk aan 'den Ipsoc' in…
Meer over Kurt Declercq

In samenwerking met