The making of Justice

© Sarah Vanhee

Film met nabespreking

Start ma 4 oktober '21
20:15 - 21:45

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 9,5
Alle tarieven

Waar Budascoop
Kapucijnenstraat 10
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

In de film ‘The Making of Justice’ vraagt kunstenares Sarah Vanhee zich af hoe een maatschappij eruit zou zien die niet gericht is op vergelding maar op heling.

‘The Making of Justice’ is een film over zeven gevangenen die samen met Sarah Vanhee een misdaadfilm schrijven. Net zoals het hoofdpersonage in de film die ze verzinnen, zijn ze allen schuldig aan moord. De plot baseren ze op eigen ervaringen, ideeën en dromen, terwijl ze discussiëren over motieven, gevangenschap en reïntegratie. Gebruiken ze fictie om hun eigen situatie te bevestigen, te verdedigen, te veranderen of er net aan te ontsnappen?

'Justitie is niet gelijk aan rechtvaardigheid', zegt één van de door haar gefilmde gedetineerden. De film zoomt in op de scheefgegroeide verhouding tussen gerechtigheid en rechtvaardigheid. Want “gerechtigheid gaat over regels, rechtvaardigheid over menselijkheid”.​ Sarah Vanhee heeft lange gesprekken gevoerd met iedere gevangene vooraleer ze hen in de praatgroep opnam. Er waren veel gegadigden maar weinig geselecteerden. De gevangene en hun slachtoffers hadden de documentaire ook op voorhand gezien en hun fiat gegeven.


Rondom Prison en DIALOOG

De filmavond 'The making of justice' is een initiatief van het West-Vlaams netwerk Rondom Prison in nauwe samenwerking met Kunstencentrum Buda in kader van het Vlaams project DIALOOG.

Met Rondom Prison streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én inzet op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een conflict.

 • Volg Rondom Prison via rondomprison.wordpress.com.
 • Volg DIALOOG via dialoogherstel.org

Sessies

 • ma 4 oktober '21
  20:15 - 21:45
  Budascoop - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardtarief
  € 9,5
 • Correctieprijs 1
  € 8
  -26/+65 | European Youth Card
 • UiTPAS kansentarief
  € 1,9

Begeleiding

Sarah Vanhee

Sarah Vanhee haar artistieke praktijk situeert zich binnen de performance, de beeldende kunst en de…
Meer over Sarah Vanhee

In samenwerking met

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG

Gerelateerde activiteiten