Trefavond Repair Cafés West-Vlaanderen

© Repair Café Roeselare

2e editie

Start do 16 november '23
19:15 - 22:30

1 sessie

Prijs

Gratis: € 0
Alle tarieven

Waar RSL Op Post
Brugsesteenweg 44
8800 Roeselare

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Na een geslaagde eerste editie in 2022 organiseren we opnieuw een trefmoment voor Repair Café vrijwilligers uit West-Vlaanderen. Alle onthaal-, organisatie-, communicatie- en herstelvrijwilligers van Repair Cafés in West-Vlaanderen zijn welkom voor een gezellige en interessant uitwisselingsmoment. Ideaal om andere Repair Cafés te leren kennen en van elkaars ervaringen te leren.

Wat staat er op het programma?

19u15: onthaal

19u30: presentatie: Hoe evolueert de wereldwijde repareerbeweging? Een repair score in België, een Recht op Repareren wet in de EU, meer Repair Cafés,… Repareren lijkt steeds meer in de lift te zitten. Rosalie Heens van Repair&Share vertelt hoe de repareerbeweging evolueert en hoe jullie Repair Café daaraan kan meedoen.

20u: workshops (Kies 1 workshop bij inschrijving)

 • Een vaste locatie om tussen Repair Cafés door te herstellen: hoe pak je dat best aan?

Heeft jullie Repair Café een vaste locatie die je gebruikt om tussen de Repair Cafés door te repareren? Of overweeg je om dat te doen? In deze workshop horen we graag jullie ervaringen en bespreken we welke vragen er daarbij komen kijken: waar houd je beste rekening mee mbt verzekeringen, communicatie, afspraken met de vrijwlligers,..

 • Hoe omgaan met grote drukte op het Repair Café?

Repair Cafés worden steeds populairder. Dat is goed nieuws. Maar het brengt soms ook veel drukte mee. We wisselen ervaringen uit over manieren om de drukte te beperken, het Repair Café efficiënt te laten verlopen en om het voor bezoekers en vrijwilligers aangenaam te houden.

 • Hoe kun je vrijwilligers werven en betrokken houden?

Een Repair Café staat of valt met de vrijwilligers die er hun schouders onder zetten. Wat zijn interessante kanalen om vrijwilligers te zoeken? Hoe overtuig je mensen om Repair Café vrijwilliger te worden? En hoe kun je ervoor zorgen dat vrijwilligers het fijn blijven vinden om te komen? Daarover wisselen we in deze workshop ervaringen en tips uit.


21u20: Rondleiding in RSL Op Post

21u30: Napraten met een drankje

Praktisch

Deelnemen is gratis. We vragen wel om in te schrijven voor 8 november 2023 via dit formulier: https://repairshare.be/2023/06/30/trefavond-voor-repair-cafes-in-west-vlaanderen/

Sessies

 • do 16 november '23
  19:15 - 22:30
  RSL Op Post - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

Prijs

 • Gratis
  € 0

Begeleiding

Rosalie Heens

Meer over Rosalie Heens

Niels Kinds

Meer over Niels Kinds

Merijn Supply

Merijn Supply is stafmedewerker e-inclusie en ICT-verantwoordelijke. Merijn studeerde Wijsbegeerte…
Meer over Merijn Supply

In samenwerking met