Verbindende communicatie

© Pexels

Start za 7 oktober '23
10:00 - 16:30

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 60
Alle tarieven

Waar Avansa Mid- en Zuidwest
Wandelweg 11
8500 Kortrijk

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Overkomt het jou ook wel eens dat de boodschap die je wilt overbrengen heel anders wordt ontvangen? Dat je je machteloos voelt omdat je het goed bedoeld hebt en de ander zich toch gekwetst voelt? Dat je de indruk hebt dat je naast elkaar praat in plaats van met elkaar?

In deze cursus oefenen we met een wijze van spreken én luisteren waarbij we op een heldere en duidelijke manier onze gevoelens en behoeften uitdrukken en we met een open, niet oordelende houding luisteren naar de gevoelens en de behoeften van de ander (kinderen, familie, collega's). Door deze manier van empathisch zijn met jezelf en de ander komt verbinding tot stand en groeit het verlangen om een bijdrage te leveren tot het welzijn van de ander. Hierdoor ontstaan contacten en ontmoetingen op basis van respect, erkenning en nieuwsgierigheid. Conflicten, wrevels en misverstanden worden voorkomen of op een constructieve manier opgelost.

In deze basisvorming krijg je zicht op wat verbindend communiceren betekent. We oefenen aan de hand van concrete voorbeelden en onderzoeken de valkuilen die verbindende communicatie belemmeren. Er is ruimte voor uitwisseling en om zelf voorbeelden en situaties in te brengen. Dit gebeurt op een speelse, dynamische en energieke manier met humor als belangrijke hulpbron.

Sessies

 • za 7 oktober '23
  10:00 - 16:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - Zaal niet gespecifieerd
 • za 21 oktober '23
  10:00 - 16:30
  Avansa Mid- en Zuidwest - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Avansa Mid- en Zuidwest Wandelweg 11
  8500 Kortrijk Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 60
 • Kortingstarief (-50%)
  € 30
  Vervangingsinkomen of student
 • Kansentarief (-80%)
  € 12
  Leefloon of verhoogde tegemoetkoming

Begeleiding

Martine Bal

"Ik sta nieuwsgierig en gulzig in het leven en hou van diepgang. In mijn leven en werk zoek ik naar…
Meer over Martine Bal

In samenwerking met