Verbindende communicatie met je kinderen, pubers ... het werkt!

© Flickr.com - pedrosimoes7 (CC-BY)

Start vr 26 november '21
10:00 - 16:00

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 60
Alle tarieven

Waar RSL Op Post
Brugsesteenweg 44
8800 Roeselare

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Mijn puber gaat voortdurend in discussie, mijn dochter van 3 kent enkel het woord ‘neen’, ik ben bang mijn geduld te verliezen, mijn partner en ik hebben een andere opvoedingsaanpak….

Opvoedingsvragen en opvoedingsproblemen: ze zijn van alle tijden. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we blijven verbinden, ook al zijn er conflicten, ruzies, discussies? Tijdens deze training leer je respectvol, duidelijk en open communiceren, vanuit je eigen kracht. We kijken voorbij de verschillen en zoeken naar wat ons verbindt. Verbindende communicatie is een manier om stil te staan bij onszelf, onze waarden, onze manier van omgaan met anderen. Om dan, vanuit die zelfreflectie, respectvol en duidelijke manier te connecteren met anderen.

Verbindende communicatie is gebaseerd op de ‘Geweldloze Communicatie’ van Marshall Rosenberg. Hij liet zich inspireren door Carl Rogers en vredesdenkers als Mahatma Gandhi en Martin Luther King. Centraal staat: hoe kan ik spreken vanuit openheid en krachtige kwetsbaarheid. Hoe kan ik luisteren naar mezelf én naar de ander, niet oordelend luisteren. Het is belangrijk veel te oefenen in alledaagse situaties om het werkelijk onder de knie te krijgen. Het is het leren van een communicatietaal die bijdraagt aan samenwerking en de nadruk legt op gelijkenissen, voorbij de verschillen.

De training wordt gegeven op 2 dagen. We dompelen ons onder in de verbindende communicatie, we werken met eigen voorbeelden van situaties waarin je hier-en-nu verandering wil brengen. De focus ligt op verbinding in de opvoeding, met je kinderen en je partner. Vanzelfsprekend kun je ook met andere voorbeelden aan de slag gaan.

Sessies

 • vr 26 november '21
  10:00 - 16:00
  RSL Op Post - Zaal niet gespecifieerd
 • za 27 november '21
  10:00 - 16:00
  RSL Op Post - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

Prijs

 • Standaardtarief
  € 60
 • Sociaal tarief
  € 30
 • Studententarief
  € 30

Begeleiding

Leen Verzele

Geïntrigeerd door de vele vraagstukken van het leven, ging Leen klinische psychologie studeren en…
Meer over Leen Verzele