Vitamine T: Carolyn Steel: hoe goede voeding onze wereld kan redden

© Carolyn Steel

Start maandag 17 mei 2021
20:00 - 21:30

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: 5 euro
Alle tarieven

Waar Uw eigen kot
Thuis
Online Vanop jouw pc

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

De Britse architecte Carolyn Steel houdt zich vooral bezig met de relatie tussen voedsel en de stad en de ontwikkeling van steden. Voor haar is voedsel geen voorwaarde om te leven; het is de essentie van het leven zelf, de bril waardoor we naar de maatschappij kijken. Het verbindt ons met elkaar en met de wereld. Maar ons huidig productie- en consumptiepatroon heeft een zware impact op onze leefomgeving: klimaatopwarming, verarming van de grond, verlies van biodiversiteit,…

Toch schrijft Carolyn Steel: “Als we goed kunnen eten (en koken en telen), dan zijn we op weg naar een goed leven.” Hoe moet dat dan, dat ‘goed eten’? Zal technologie ons redden? Mogen we enkel nog biologische groenten eten? En wordt ons eten dan niet veel duurder? Deze vragen leggen we voor aan Carolyn Steel.

In 2008 verscheen Steels eerste boek 'Hungry City' ('De Hongerige Stad'). Ze presenteerde op de BBC en wordt wereldwijd gevraagd als spreker. Haar nieuwste boek 'Sitopia: How Food Can Save The World' verschijnt in mei 2021 in het Nederlands (bij Meulenhoff) als ‘Wat gaan we eten?’.

Voor Vitamine T wordt Steel geïnterviewd door Louis De Jaeger, eco-entrepreneur (tuinarchitectenbureau Commensalist), bezieler van het burgerinitiatief Bye Bye Grass en promotor van voedselbossen. Er is simultane vertaling voorzien.

Een initiatief van alle Avansa-centra in Vlaanderen. Deze Vitamine T kadert in de Week van de Korte Keten (van 15 tot 23 mei).

Praktisch

Inschrijven kan via https://www.vitaminetoekomst.be/

Deze activiteit verloopt online via Zoom. Een dag op voorhand krijg je een link doorgestuurd en we voorzien de nodige technische ondersteuning.
Het interview met Carolyn Steel verloopt in het Engels. We voorzien simultane vertaling naar het Nederlands.

Sessies

  • maandag 17 mei 2021
    20:00 - 21:30
    Uw eigen kot - Uw eigen kot

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    5 euro

Begeleiding

Carolyn Steel

Carolyn Steel is een Britse architect, docent en schrijver. Ze houdt zich vooral bezig met de…
Meer over Carolyn Steel

Louis De Jaeger

Eco-entrepreneur Louis De Jaeger heeft vijf jaar lang de wereld rondgereisd met zijn vriendin.…
Meer over Louis De Jaeger

In samenwerking met