Welkom Brenda en Marijke

Marijke en Brenda versterken ons team sinds begin mei 2023

Blog brenda en marijke

Begin mei 2023 hebben we twee geweldige nieuwe collega’s mogen verwelkomen: Marijke en Brenda. Als stafmedewerker ondersteunt Marijke onze thema's Duurzaamheid & Persoonlijke Groei, terwijl Brenda ons secretariaat versterkt. Aan de koffiemachine kwamen we al heel wat over hen te weten: over hoe Marijke op de hoogste klimmuren klautert, of hoe Brenda alles zo goed weet te combineren tussen werk en kinderen. Om hun persoonlijkheid te verkennen hebben we besloten hen een paar filosofische vragen te stellen.

Marijke

Wat is je favoriete kaas?

Ik eet heeeel graag kaas, maar geen schimmelkaas; Oud Brugge kaas of in de rugzak; Comté, dat smelt niet zo gemakkelijk. Of een vers geitenkaasje!


Waarover ging het laatste boek dat je gelezen hebt?

Ik ben momenteel Hoop van Steven Vromman aan het lezen, een boek dat je de nodige handvaten geeft om de (on)voorspelbare toekomst aan te kunnen op vlak van klimaatverandering en andere 21e eeuwse uitdagingen.


Naar wie kijk je het meest op?

Naar een persoon die ik ooit aan fietsen leerde sleutelen en ondanks een heel zwaar verslavingsverleden, met de bijhorende levenslange gevolgen, het hoofd recht hield.

Ik zou de persoon bezoeken die als laatste mens overblijft en vragen wat we anders moeten doen!
Marijke

Als je zou kunnen tijdreizen, wie zou je dan bezoeken?

Ik zou de persoon bezoeken die als laatste mens overblijft en vragen wat we anders moeten doen!


Wat is jouw mening over hagedissen?

Ik hou van hagedissen! Ze vergezellen me tijdens mijn vele klimtripjes als ze - eeuwig atletisch - over de rotsen bewegen. Maar, ze laten me ook met een glimlach terugdenken aan mijn allereerste passie; de dinosaurus, oftewel "verschrikkelijke hagedis".


Als je in één filmmoment zou kunnen wonen, waar zou het dan zijn?

In het huis van Ben Cash (vertolkt door Viggo Mortensen) op het einde van de film Captain Fantastic, nee nee, geen marvelfilm, wel een aanrader voor wie al eens droomt van off-grid leven.

Brenda

Als je zou kunnen kiezen alleen nog maar vis of vlees eten?

Samen met mijn gezin proberen wij toch 1 x per week vegetarisch te eten maar vlees volledig schrappen zou op dit moment niet lukken maar wie weet wat de toekomst brengt hé.


Welke filmtitel beschrijft jouw leven het beste?

Rollercoaster, dat zou de titel kunnen zijn van een film over mijn leven. Het gaat vaak met ups en downs. Zeker met twee kleine kindjes.

Hou je een dagboek bij?

Enkel een fantasiewereld in mijn hoofd maar niks op papier.

Een leuke draak ofzo die goed kan vliegen, dan moeten we niet meer met de auto
Brenda

Als je een mythisch wezen kon bezitten, welke zou je dan kiezen?

Een leuke draak ofzo die goed kan vliegen, dan moeten we niet meer met de auto


Wat is je favoriete jeugdspel?

Monopoly is gewoon fantastisch om te spelen. Ondertussen hebben we ook al andere edities maar het origenele blijft de max!!


Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Laat het los. Ik blijf vaak te lang hangen in het negatieve van wat voorgevallen is. Ik moet sneller loslaten en doorgaan.

Je kan Marijke altijd contacteren via marijke.vanheurck@avansa.be en Brenda brenda.vanpachtenbeke@avansa.be

Datum bericht vr 26 mei '23