Duurzaamheid

Ecopolis Kortrijk 2022

Roman Krznaric is de centrale gast in Kortrijk op 1 oktober.

Roman Krznaric de goede voorouder

Multiple (hi)stories, Multiple futures

Maatschappelijke, ecologische en economische crisissen dwingen ons om na te denken over een radicaal andere manier van leven. Kunnen ongehoorde verhalen ons daarbij helpen? Verhalen die linken leggen tussen verschillende generaties, tussen geografische gebieden die ver van elkaar liggen of tussen oude kennis en technologie. Kan activisme als vorm van liefde ons verder brengen dan doemdenken?

Ecopolis (ecopolis.be) brengt verhalen die voor deze nieuwe wereld een inclusieve en duurzame toekomst verbeelden.

In Kortrijk vind Ecopolis dit jaar plaats op zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2022. Op zaterdag is Roman Krznaric de centrale gast is in de Budascoop (klik hier).

De Brits-Australische cultuurhistoricus en publieksfilosoof Roman Krznaric is medeoprichter van - en docent - aan de School of Life in Londen. Krznaric doceerde eerder aan diverse prominente Britse universiteiten, was tuinman en werkte in Midden-Amerika op het gebied van mensenrechten. Hij is op oprichter van het eerste Empathy Museum ter wereld. De auteur van The Good Ancestor (vertaald als 'De goede voorouder') geeft een eerste inkijk in een nieuw boek dat onderzoekt wat we kunnen leren uit 3000 jaar aan menselijke geschiedenis om de urgenties van de 21e eeuw te tackelen, van klimaatverandering, waterschaarste tot onze verslaving aan consumptie.

Op zondag onderzoeken we de toekomst van werk. En ziet die er anders uit dan hoe we nu werken? Welke visies helpen ons om hier antwoord op te geven? Kunnen onderzoekers, schrijvers en andere kunstenaars onze verbeelding aanscherpen en nieuwe mogelijkheden van samenwerken aanreiken? Klik hier voor meer informatie.

De organisatie van Ecopolis in Kortrijk ligt in handen van kunstencentrum BUDA, DURF2030, Avansa MZW, Oikos, bibliotheek Kortrijk, stad Kortrijk en Masereelfonds Kortrijk.

Jumana Emil Abboud 3 1461150351 128 65 101 133
Datum bericht ma 27 juni '22