Waar
Heerlijkheid van Heule
Zeger van Heulestraat 51-53
8501 Heule
Begeleiding
De groentenfermentatie is een eenvoudige mogelijkheid om de houdbaarheid van je seizoensgroenten te verlengen én de verteerbaarheid ervan te verbeteren.
De betere verteerbaarheid komt tot stand door de melkzure fermentatie. Die wordt op een specifieke manier op gang gebracht en zorgt er voor dat “zwaardere” ingrediënten, lichter en daarnaast ook rijker worden aan inhoudsstoffen. In de keuken zorgt de fermentatie van seizoensgroenten ook voor nieuwe en verrassende smaken net omdat de melkzure fermentatie de smaak van je groenten en je toegevoegde droge of verse kruiden intensifieert.
In deze les voor aanvangers en geïnteresseerden gaan we ons richten op twee eenvoudige maar zeer belangrijke basistechnieken om onze seizoensgroenten te
gaan fermenteren.
Op het einde van elke les kan ieder naar huis met twee bokalen groenten om te laten fermenteren. De groenten en het verdere materiaal worden voorzien in de
les, bokalen echter dienen zelf te worden meegebracht. Er zullen ook bokalen kunnen worden aangekocht ter plaatse voor wie geen bokalen ter beschikking heeft.

