Aan het woord

Reflectie op het voorbije jaar

Nathalie Van Leuven schreef haar gedachten over het voorbije jaar neer. Over solidariteit, afstand, dromen van een ideale stad en mooie vooruitzichten.

DSC06944 1

Het zou een open deur intrappen zijn om te zeggen dat dit jaar een jaar raar was.

We leerden in bubbels leven en misten elkaar.

Het was soms donker: in vele hoofden werd het moeilijk en lastig. De afstand met anderen maakte dat wat moeilijk was en wat vaak voordien al bestond, uitvergroot werd. Ook ons team op afstand was niet altijd eenvoudig.

Het was soms schoon: mensen die elkaar hielpen, stoepbezoeken, solidariteitsacties. Ook mensen die weinig risico liepen voor zware gevolgen voor het virus, deden zware inspanningen. Solidariteit in zijn mooiste vorm, in alle lagen van de bevolking. De verbinding tussen mensen ervaarden we dikwijls - hoe onwezenlijk ook- in de diepe verbindingen tussen mensen in online-sessies.

Die verbinding en solidariteit is er ook nu weer: na de zondvloed in Luik en omstreken, kunnen de gemeenschaps- en hulpcentra de gedoneerde goederen niet meer stockeren. De ongeziene overstromingen tonen waarschijnlijk dat de volgende uitdaging zich al aankondigt. Samen onze plek hier leefbaar houden voor onze kinderen..

Na al die zwaarte om ons heen, kan het ook weer…. Eindelijk! Tijd hebben voor je vrienden, familie, buren, je ruimere kring. De zon is er deze week en we wensen jullie een fijne zomer, een warme zomer. Warm in je hart door mensen om je heen.

Vanaf augustus-september gaan we er bij Avansa weer tegenaan.

We starten met onze Levensacademie, een vrijplaats waar je kan leren en groeien in volle verbinding met anderen. Hier en daar ook een online programma, voor wie verder zit en moeilijk tot bij ons geraakt.

We dromen deze zomer alvast verder in het project The Third Paradise in Kortrijk, over de ideale samenleving. Ga in het weekend zeker eens een kijkje nemen bij de vrijwilligers van Third Paradise op Overleie in Kortrijk, maak er iets moois met het symbool van de Italiaanse kunstenaar Pistoletto, en vertel ons jouw ideeën over het paradijs.

Geniet van de zomer, geniet van elkaar.

We nemen als team vakantie tot 15 augustus en kijken uit naar de Levensacademie die in september start. En we hebben nog tal van andere plannen. Maar daarover na de zomer méér.

Nathalie

Datum bericht di 20 juli '21