Evenement

Vitamine T: webinar-reeks

Wat als we de coronacrisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst?

89835747 10158288327383854 1290696324521394176 n

De coronacrisis schudt ons leven grondig door elkaar. Ze confronteert ons ook met enkele dringende vraagstukken voor de samenleving. Wat als we deze crisis aangrijpen als kans om na te denken over een andere toekomst?

Vitamine T gaat met jou op zoek naar antwoorden. En dat doen we niet alleen: inspirerende denkers en doeners werpen vanuit hun expertisedomein een blik op de wereld na vandaag. Verwacht je aan 7 boeiende online events met sprekers van formaat. Een boost voor een hoopvolle toekomst!

WORDT VERWACHT

Warda El-Kaddouri
Waarom we denken wat we denken
donderdag 25 februari 2021 (20u)

Hoe we naar de wereld kijken hangt af van ons wereldbeeld. Dat drukt zijn stempel op wat we aannemen en op wat we vertellen. Onze verhalen lijken heel erg logisch. We ervaren ze ook als ‘neutraal’ en als ‘enige’ waarheid. Die ‘dominante’ verhalen nemen we vanavond onder de loep. Want lopen we, door te denken dat ons wereldbeeld het enige juiste is, niet enorm veel waardevolle kennis en inzichten mis? En dat is jammer. Niet alleen voor ons, maar ook voor wie zijn verhalen niet kwijt kan.

Tijdens deze interactieve lezing gaan we op zoek naar onze blinde vlekken en leren we hoe we kunnen omgaan met een ander perspectief. ​Durf jij je eigen denken in vraag te stellen?

Warda El-Kaddouri
is doctor in literatuur, journalist bij de Groene Amsterdammer, opgeleid in Taal- en Letterkunde en Europese Studies, ooit verkozen als VN-jongerenvertegenwoordiger en nu benoemd tot Scherpsteller, een eretitel voor de meest beloftevolle kritische denker. ​Ze schreef binnen de reeks ‘Karakters’ het essay Dominantie, dat vanavond als vertrekpunt dient.

inschrijven via www.vitaminetoekomst.be.

VOORBIJE ACTIVITEITEN

donderdag 22 oktober 2020
Bleri Lleshi over een solidaire en zorgzame toekomst

zondag 15 november 2020
Ruben Mersch: Online constructief discussiëren. Kan dat?

donderdag 17 december 2020
Philippe Van Parijs: Over democratie en het nut van utopie in lastige tijden

donderdag 14 januari 2021
Michael Van Peel & Kaat Schiltz: al lachend zegt de zot de waarheid

donderdag 28 januari 2021
Reinhilde Decleir & Anke Somers: SOS de kunsten, SOS de wereld?

Vitamine T is een project van de dertien Avansa (www.avansa.be).

Datum bericht woensdag 10 februari 2021