Juni 2024 - oktober 2024

ABRI: Dakloosheid ontcijferd

In de regio Zuid-West-Vlaanderen hebben 1.313 inwoners geen stabiele en veilige thuis. Om het concreter te maken: 4 op de 1.000 Zuid-West-Vlamingen zijn dakloos of thuisloos. Een derde van hen is jonger dan 18 jaar. Dit zijn niet alleen pijnlijke cijfers, dit maatschappelijke probleem blijft teveel onder de radar. Tijd om daar iets aan te doen!

ABRI Projectpagina

Avansa MZW, Stad Kortrijk, DURF2030, W13 en de Unie der Zorgelozen slaan de handen in elkaar om dak- en thuisloosheid bespreekbaar en zichtbaar te maken. Om de mensen achter de cijfers te tonen. Om hun verhalen te vertellen. Daarom organiseren we van 17 tot en met 24 oktober 2024 het project ABRI: Dakloosheid ontcijfert in Kortrijk.

Kunstenaar Jonas Vansteenkiste zet mee zijn schouders onder dit project met zijn traject ‘Draw me a House’. We organiseren een inhoudelijke avond, er is een voorstelling van de film Dark Days en iedereen kan een week lang gratis een interactieve tentoonstelling bezoeken. Tijdens deze expo kan je kennismaken met de fotodatabank Images of Homelessness, afleveringen van de podcast 13-13 beluisteren, tekeningen van dak- en thuisloze personen zien, ...

PROGRAMMA:


Binnenkort volgt meer info over de inhoud en hoe je je kan inschrijven voor de openingsreceptie.

In samenwerking met