Driedaagse lichaamswerk, meditatie, klank & reflectie
Hoe blijf je open en levend in een wereld die vaak bedreigend aanvoelt?
Oorlogen, klimaatcrises, geweld, sociale spanningen… De wereld komt steeds dichterbij, en vaak niet op een geruststellende manier. Ook in onze eigen buurt voelen we toenemende onrust. Het is begrijpelijk dat je je daardoor soms afsluit of overweldigd voelt.
Maar wat gebeurt er eigenlijk in jou wanneer je bedreiging ervaart? Hoe reageert je lichaam, je geest, je hart? En hoe kun je ondanks alles verbonden en levend blijven?
Tijdens deze driedaagse nemen we de tijd om stil te staan bij deze vragen. Door middel van reflectie, actief emotioneel lichaamswerk, meditatie en klank onderzoeken we onze innerlijke reacties op dreiging – en hoe we veiligheid kunnen vinden in onszelf, zelfs wanneer de wereld onveilig voelt.
Begeleiding en opbouw van de driedaagse
Rie Vanduren is je gastvrouw en centrale begeleidster. Zij leidt het proces met zorg en diepgang, en nodigt je uit om op een belichaamde manier te onderzoeken wat veiligheid voor jou betekent. Om dit thema extra te verdiepen, verwelkomt ze twee gastdocenten:
Dag 1 – met Lode Steenhoudt
Op een creatieve, associatieve en verrassende manier helpt Lode je om de behoefte aan veiligheid en het gevoel van onrust of bedreiging te ontrafelen en te onderzoeken. Via reflectie verken je en krijg je inzicht in wat dit voor jou betekent. Dit geeft je een basis als start van deze driedaagse, waarop je verder opbouwt.
Dag 2 – met Conny Vercaigne
Via een mantracirkel en klankritueel brengen we het thema al trillend in beweging. Hoe kun je geraakt worden zonder eraan onderdoor te gaan? Hoe voel je wanneer je ergens instapt – en hoe stap je er ook weer uit? Klank wordt onze gids in deze subtiele, krachtige verkenning.
Dag 3 – jouw eigen opdracht
De laatste dag vertrek je niet met een ‘einde’, maar met een begin: een persoonlijke opdracht die je helpt het geleerde te integreren. Na 66 dagen – de tijd die nodig is om een gewoonte of innerlijke beweging te verankeren – komen we opnieuw samen. In dit terugkommoment delen we ervaringen, vieren we elke stap en verdiepen we ons proces in verbondenheid met elkaar.