Digidokter: Fit en gezond met een duwtje in de rug van apps

© Free-vectors.net (CC-BY)

Start wo 5 juni '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar LDC Zonder Zulle
17 Kerkstraat
8830 Hooglede

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Sommige apps toveren je smartphone of tablet om in een hartslagmeter, een stappenteller of een slaapcoach. Andere apps helpen je om te stoppen met roken of die je een seintje geven wanneer het tijd is voor je medicijnen. Nog andere apps gaan zover om diagnoses te stellen of te suggereren.

Echt betrouwbaar en accuraat zijn deze gezondheidsapps echter zelden - ook niet in combinatie met zogenaamde 'activiteitstrackers'. Bovendien is er geen controle op de medische inhoud, en er bestaat ook nog geen keurmerk. "Iedereen die dat wil kan een gezondheidsgerelateerde app op de markt brengen, ook kwakzalvers of mensen zonder kennis van zaken", zo staat het scherp geformuleerd op de website van Test-Aankoop.

Maar dat betekent nog niet dat alle gezondheidsapps en gadgets waardeloos zijn. In deze demo/lezing brengen we het nut van gezondheidsapps terug tot de juiste dimensies. We geven een overzicht van 'eHealth'-apps en -apparaten. En we staan natuurlijk ook stil bij privacy-vraagstukken.

Tot slot zoomen we nog wat verder uit om de weg te wijzen naar betrouwbare medische informatie online. Twee van de drie Vlamingen zoeken immers medische informatie op het internet, maar een kritische houding is hierbij onontbeerlijk.

Sessies

  • wo 5 juni '24
    10:00 - 12:00
    LDC Zonder Zulle - Zaal niet nader gespecifieerd

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    € 5

Begeleiding

Dries Taveirne

Dries Taveirne is leerkracht PC-technicus en ICT-coördinator bij Athena Campus CLW.
Meer over Dries Taveirne

In samenwerking met