Digidokter: Fit en gezond met een duwtje in de rug van apps

© Free-vectors.net (CC-BY)

Start za 22 juni '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Waregem
Boekenplein 1
8790 Waregem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Sommige apps toveren je smartphone of tablet om in een hartslagmeter, een stappenteller of een slaapcoach. Andere apps helpen je om te stoppen met roken of die je een seintje geven wanneer het tijd is voor je medicijnen. Nog andere apps gaan zover om diagnoses te stellen of te suggereren.

Echt betrouwbaar en accuraat zijn deze gezondheidsapps echter zelden - ook niet in combinatie met zogenaamde 'activiteitstrackers'. Bovendien is er geen controle op de medische inhoud, en er bestaat ook nog geen keurmerk. "Iedereen die dat wil kan een gezondheidsgerelateerde app op de markt brengen, ook kwakzalvers of mensen zonder kennis van zaken", zo staat het scherp geformuleerd op de website van Test-Aankoop.

Maar dat betekent nog niet dat alle gezondheidsapps en gadgets waardeloos zijn. In deze demo/lezing brengen we het nut van gezondheidsapps terug tot de juiste dimensies. We geven een overzicht van 'eHealth'-apps en -apparaten. En we staan natuurlijk ook stil bij privacy-vraagstukken.

Tot slot zoomen we nog wat verder uit om de weg te wijzen naar betrouwbare medische informatie online. Twee van de drie Vlamingen zoeken immers medische informatie op het internet, maar een kritische houding is hierbij onontbeerlijk.

Sessies

  • za 22 juni '24
    10:00 - 12:00
    Bibliotheek Waregem - Biblab

Locatie(s)

Prijs

  • Standaardtarief
    € 5

Begeleiding

Christof De Bo

Christof De Bo is bio-informaticus en IT-trainer bij het VIB.
Meer over Christof De Bo

In samenwerking met