Vacature

Digidokters gezocht!

Ons Digidokter-team zoekt versterking! Het dagdagelijkse leven geraakt alsmaar meer gedigitaliseerd. Haaks daarop staat dat veel mensen niet mee kunnen met die digitale sneltrein, achterop geraken en kansen missen. Avansa Mid- en Zuidwest wil met haar Digidokter-werking die digitale uitsluiting tegengaan.

Header vacature

Zoals… een één-op-één consultatie bij een echte dokter?

Nee, geen privéconsultaties - wel sessies met tot 20 à 25 deelnemers in groep. In een sessie van 2 uur wordt een bepaald onderwerp uit de doeken gedaan. Enkele voorbeelden: lenteschoonmaak op je smartphone en pc, energie besparen met een slimme meter, betalen met je smartphone…

De focus ligt op dagdagelijkse en praktische toepassingen, technologieën of trends. Het is niet de bedoeling dat er geoefend wordt door de deelnemers. In elke sessie is er ook aandacht voor mediawijsheid. De sessies gaan door op zaterdagvoormiddagen in (buurt)bibliotheken, verspreid over Midden- en Zuid-West Vlaanderen.

Als Digidokter…

 • begeleid je sessies met onderwerpen waarin je zelf sterk bent. Je hoeft geen softwareontwikkelaar of hardware-nerd te zijn om in aanmerking te komen!

 • ben je hulpvaardig en kan je materie op een begrijpelijke manier uitleggen.

 • houd je tijdens de voorbereiding of het geven van de sessie rekening met het doelpubliek (veelal senioren). Dat betekent o.a. ook dat je ingewikkeld IT-jargon waar mogelijk achterwege laat of verheldert.

 • voel je je helemaal op je gemak voor een groep deelnemers en speel je vlot in op spontane vragen.

 • verplaats je je zonder problemen naar bibs doorheen de regio. Een groot deel van de bibs ligt op wandelafstand van een station, maar andere zijn ook landelijker gelegen en moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

 • wil je bovenal een sociaal engagement opnemen en mensen tools, attitudes of vaardigheden aanleren om volwaardig deel te kunnen nemen aan de maatschappij.

Wij bieden jou…

 • een honorarium + onkostenvergoeding per sessie.

 • een duidelijke en ruim voorafbepaalde planning van de sessies die jij opneemt. De planning wordt per (school)jaar gemaakt. Samen met jou kijken we hoeveel sessies je kan en wil opnemen: van een paar tot maximum een 10-tal verspreid over een heel jaar.

 • ondersteuning bij de voorbereiding van jouw sessies: je bouwt zelf een presentatie op, gebaseerd op een inhoudelijk promotietekstje. Je krijgt op voorhand feedback op die presentatie. Inspiratie en presentaties worden ook onderling uitgewisseld tussen Digidokters.

 • ondersteuning bij de praktische afspraken: je wordt nooit ‘aan je lot overgelaten’ na het opstellen van de planning. Avansa volgt de praktische kant (vb. inschrijvingen, benodigdheden…) op met de bib en betrekt jou daarbij in de communicatie.

 • een verrijkend engagement, met een doelgroep (en organisator :-) waarvoor je écht iets kan betekenen!

Herken je jezelf in het profiel van een Digidokter en spreekt ons aanbod tot je verbeelding (doktersjas helaas niet inbegrepen)? Neem contact op met Matthias van Avansa MZW (matthias.toye@avansa.be of 056 260 600) en we plannen een koffiemomentje in om kennis te maken!

Omdat wij een diverse organisatie zijn, maakt het niet uit waar je geboren bent, waarin je gelooft en van wie je houdt. We zijn nieuwsgierig naar jouw talenten en hoe jij het verschil wil maken voor onze organisatie.

In de tussentijd: volg alvast eens een sessie mee! Het volledige aanbod in jouw plaatselijke bibliotheek vind je op www.avansa-mzw.be/digidokter

Datum bericht wo 29 november '23