Nieuws

Gezocht: acteurs voor inspringtheater rond burn-out

Wil je mee spelen in het inspringtheater rond burn-out? Starten doen we op 27 oktober in Roeselare.

Burnout nieuw3 1

Avansa ijvert voor een samenleving waarin iedereen meetelt en meedoet. Wie uitvalt met een burn-out maken we sterker. Via het verhaal en de ervaringen van mensen met burn-out bevragen we de samenleving. Inspringtheater is een fascinerende manier om dat te doen.

Heb je ooit al van inspringtheater gehoord?

Een inspringtheater bestaat uit verschillende scènes rond een overkoepelend thema (in dit geval ‘burn-out’). De acteurs zijn gewone mensen. Elke scène schuift een dilemma of probleem naar voor. Eerst spelen de acteurs de scène zonder inbreng van het publiek. Bij een tweede uitvoering mag het publiek ‘inspringen’, een rol overpakken en het verhaal een andere richting uitduwen. Na elke interventie begeleidt de moderator een kort gesprek met het publiek. Dit gesprek kan aanleiding geven tot weer een nieuwe tussenkomst. Zo wisselen publiek en spelers meningen, ervaringen en gevoelens uit.

Wil je mee spelen in het inspringtheater rond burn-out?

De repetities vinden plaats op donderdagavonden van 18u tot 21u in Roeselare. We starten op 27 oktober en gaan wekelijks door tot en met 22 december. Daarna komt er een eindejaarsonderbreking. We hervatten de repetities eveneens op donderdagavonden van 18u tot 21 u vanaf 5 januari tot en met 19 januari. Wellicht komt er nog een extra repetitie rond de première eind januari. Het moment van deze algemene repetitie spreken we nog onderling af. Het stuk zal nadien 7 keer gespeeld worden in Roeselare.

Je hoeft geen acteerervaring te hebben om te kunnen deelnemen, we zoeken wel mensen met goesting.

Interesse? Contacteer dan regisseur Lucas Vandenbussche via lucas.vdb@scarlet.be of 0494/34 45 19.

Een initiatief in het kader van de Roeselaarse coalitie tegen burn-out.

Datum bericht wo 7 september '22