Digidokter: Doccle, Zoomit, eBox... ben jij nog mee?

© Sandra Vanneste

Start za 14 september '24
10:00 - 12:00

1 sessie

Prijs

Standaardtarief: € 5
Alle tarieven

Waar Bibliotheek Avelgem
Doorniksesteenweg 77 A
8580 Avelgem

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Bedrijven en overheidsorganisaties willen graag zo veel mogelijk documenten en facturen elektronisch naar de klant of naar de burger sturen. Zo hoeven ze geen papieren brieven meer af te drukken en kunnen ze op verzendkosten besparen.

Het bekendste platform in België heet ‘Doccle’. Doccle kan je omschrijven als je persoonlijke online archiefkast waar je je verzekeringsdocumenten, facturen, contracten… kan terugvinden. Maar er bestaan nog andere platformen. ‘Zoomit’ is bijvoorbeeld géén archiefkast, maar louter een tool om betalingen mee uit te voeren. En sinds enkele jaren promoot de Belgische overheid ook nog ‘eBox’. Dat is dan weer wél een online archiefkast, uitsluitend voor overheidsdocumenten.

Voor wie nu het noorden kwijt is: alle begrip. De Digidokter pluist het voor je uit en laat de mist over deze schijnbaar overlappende diensten terug optrekken. Per platform bekijken en demonstreren we de inlogprocedure, verkennen we de mogelijke handelingen die je kan verrichten en staan we stil bij de gebruiksscenario's van elk specifiek platform.

Sessies

 • za 14 september '24
  10:00 - 12:00
  Bibliotheek Avelgem - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Bibliotheek Avelgem Doorniksesteenweg 77 A
  8580 Avelgem Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 5
 • Kansentarief (-80%)
  € 1
  Leefloon of verhoogde tegemoetkoming

Begeleiding

Christof De Bo

Christof De Bo is bio-informaticus en IT-trainer bij het VIB.
Meer over Christof De Bo

In samenwerking met