Fikry El Azzouzi

Fikry El Azzouzi is auteur, bekend van zijn columns voor o.a. De Morgen en De Standaard, romans en theaterteksten. Zijn debuut Het Schapenfeest verscheen in 2010 en werd lovend ontvangen. In 2014 volgt de roman Drarrie in de nacht, die in verschillende talen werd vertaald en een nominatie voor de Gouden Uil in de wacht sleepte. In Duitsland werd Drarrie in de nacht een heuse bestseller en de Spaanse vertaling gooide hoge ogen in Latijns-Amerika.


El Azzouzi schreef ondertussen al een tiental theatervoorstellingen en reef er verschillende prijzen mee binnen. Zo won hij met de theatertekst IJdele dagen de auteursprijs voor podiumkunsten. En zowel voor de theatertekst Reizen Jihad als voor de roman 'Drarrie in de nacht' ontving El Azzouzi in 2015 de Arkprijs van het Vrije Woord. Met zijn gezelschap Jr.cE.sA.r maakte hij de voorstelling 'Malcolm X', die als theatergeschiedenis bestempeld werd, en 'Drarrie in de nacht', een herwerking van het gelijknamige boek.

Met 'Alleen Zij' breidde hij het slotstuk aan de trilogie 'Het Schapenfeest', 'Drarrie in de nacht' en 'Alleen Zij'. In 2019 verscheen zijn laatste roman 'De Beloning'.


Fikry El Azzouzi creërde in het najaar van 2019 samen met het gezelschap JR.Ce.SaR 'Dear Winnie',: een muzikale voorstelling over de aanstekelijke kracht van uitzonderlijke figuren, in het spoor van Winnie Mandela.