Ik wil je graag iets zeggen.

© knack

Verbindend communiceren, over de muren heen

Start ma 20 juni '22
18:45 - 20:45

2 sessies

Prijs

Standaardtarief: € 25
Alle tarieven

Waar Open Gevangenis Ruiselede
Bruggesteenweg 128
8755 Ruiselede

Meer info over de locatie(s)

Begeleiding

Iedereen wil graag gezien en serieus genomen worden. Hoe kan je met elkaar praten op een manier dat je beter gehoord wordt? Door verbindend te communiceren creëer je een win-winsituatie waarbij iedereen zich achteraf tevreden voelt.

 • In een eerste workshop (20 juni) lichten we de uitgangspunten en principes van het verbindend communiceren toe. Je leert op een respectvolle manier te verwoorden wat je wil zeggen, hoe je je voelt en wat je verwacht van de ander.
 • In de 2de sessie (27 juni) gaan we samen aan de slag om dit alles in de praktijk te brengen.

De workshops vinden plaats in de gevangenis van Ruiselede. Het bijzondere is de ontmoeting tussen gedetineerden en vrije burgers, die samen op zoek gaan naar wat hen bindt en op die manier gaan gesloten ‘werelden’ (op zijn minst) een stukje openen.

Initiatief

'Ik wil je graag iets zeggen' is een initiatief van Avansa MZW, De Rode Antraciet en het A-team van de Gevangenis Ruiselede in nauwe samenwerking en het West-Vlaams netwerk Rondom Prison in kader van het project DIALOOG.

Met Rondom Prison streven we naar een solidaire samenleving die inzet op verbondenheid tussen mensen, én inzet op het herstellen van intermenselijke relaties wanneer deze zijn verbroken door een conflict.

Praktisch

In functie van toelating tot het betreden van de gevangenis dienen alle deelnemers hun RIJKSREGISTERNUMMER te bezorgen. Alle info daarover volgt nog na inschrijving.

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt. Wie inschrijft komt ook, of annuleert ruim op voorhand. Op die manier hebben eventuele deelnemers op de wachtlijst nog de kans om aan te sluiten.

De deelnemers worden om 18u15 verwacht, zodat een vlotte registratie bij aankomst in de gevangenis kan verzekerd worden. We starten stipt om 18u45.

Sessies

 • ma 20 juni '22
  18:45 - 20:45
  Open Gevangenis Ruiselede - Zaal niet gespecifieerd
 • ma 27 juni '22
  18:45 - 20:45
  Open Gevangenis Ruiselede - Zaal niet gespecifieerd

Locatie(s)

 • Open Gevangenis Ruiselede Bruggesteenweg 128
  8755 Ruiselede Toon op kaart

Prijs

 • Standaardtarief
  € 25
 • Studententarief
  € 12,5
 • Sociaal tarief
  € 12,5
 • UiTPAS kansentarief
  € 5

Begeleiding

Hannelore Pintelon

Hannelore Pintelon heeft ruim 20 jaar gewerkt als teamverantwoordelijke van Justitieel Welzijnswerk…
Meer over Hannelore Pintelon

Meer zoals dit

Deze activiteit maakt deel uit van het project DIALOOG - over misdaad, straf en herstel.